Θα σταθώ σε δύο ονόματα γόνων που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την Ευρωβουλή. Πρώτα στη δικηγόρο Αννα Τσάτσου-Παπαδημητρίου, κόρη του συνταγματολόγου και πρώην ευρωβουλευτή (με το ΠΑΣΟΚ) Δημήτρη Τσάτσου και της Τζούλιας Τσιριμώκου-Πιμπλή, η οποία είχε διατελέσει και βουλευτής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Πιο γνωστός όμως ήταν ο αείμνηστος σύζυγός της Γιώργος Παπαδημητρίου, εκ των πλέον στενών συνεργατών του Κώστα Σημίτη.
Το δεύτερο πρόσωπο στο οποίο θα σταθώ, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», είναι η Μυρσίνη (ή Μυρσινάκι) Λοΐζου, μοναχοκόρη του Μάνου Λοΐζου. Είχε βραβευθεί από την ΚΝΕ, απαγόρευσε στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του πατέρα της «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο» από το «Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία» και απαγόρευσε στη Χαρούλα Αλεξίου και σε άλλους στιχουργούς να βάλουν στίχους στο «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.