Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο»

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο»

Τι αναφέρει σε επιστολή του προς τον Τύπο ο γνωστός σκηνοθέτης για την ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο»

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room) έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν 12 εβδομάδες. Εκτός από την Αθήνα, γυρίσματα θα γίνουν επίσης στο Παρίσι, στη Ρίγα, στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο.

Με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων ο γνωστός σκηνοθέτης έστειλε στον Τύπο μια επιστολή μέσω της εταιρείας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα, της ODEON, που είναι και συμπαραγωγός της ταινίας σε ό,τι αφορά το ελληνικό σκέλος της.

Στο σημείωμα ο Κ. Γαβράς αναφέρει για την ταινία:

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή»

Μιλώντας για τους ηθοποιούς λέει ότι η παραγωγή έχει εξασφαλίσει μια ομάδα κορυφαίων ερμηνευτών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Να αναφέρω πρώτα τους «φιλοξενούμενούς» μας: ένα θερμό καλωσόρισμα λοιπόν στον Ούλριχ Τούκουρ, με τον οποίο συνεργάζομαι με χαρά για τέταρτη φορά, και στους Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς και Φραντσέσκο Ακουαρόλι. Και από την Ελλάδα: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εμφάνισης της Βαλέρια Γκολίνο».

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Κ. Γαβράς είναι πολύ χαρούμενος που γυρίζει την ταινία εδώ στην Αθήνα, «όπου και μπορώ να μιλάω ελληνικά με το εξαιρετικό μου συνεργείο, που αποτελείται από τον Γιώργο Αρβανίτη (διευθυντής φωτογραφίας), τον Σπύρο Λάσκαρη (καλλιτεχνικός διευθυντής), τον Αγη Παναγιώτου (κοστούμια) και τους δύο ταλαντούχους πρώτους βοηθούς σκηνοθέτη, Αρσένη Πολυμενόπουλο και Χρήστο Χουλιάρα και τους υπόλοιπους τεχνικούς μας».

Τις τοποθεσίες που θα χρησιμοποιηθούν στην Αθήνα για τα γυρίσματα ο Κ. Γαβράς χαρακτήρισε «τόσο υπέροχες όσο η ζεστασιά και η φιλοξενία των ανθρώπων».

Αναφέρεται επίσης στο πρόγραμμα του ΕΚΟΜΕ, «μια μεγάλη βοήθεια για τις παραγωγές που γίνονται στην Ελλάδα», και εκφράζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Μιλώντας συγκεκριμένα για τους Νίκο Παππά και Λευτέρη Κρέτσο αναφέρει ότι έκαναν σπουδαία δουλειά θέτοντας σε εφαρμογή το πρόγραμμα του ΕΚΟΜΕ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τώρα πια, γυρίζονται στην Ελλάδα περισσότερες ξένες παραγωγές από ποτέ.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει την προσωπική παραγωγό του και σύζυγό του Μισέλ Ρέι για την πολύτιμη συμβολή της και τον Κώστα Λαμπρόπουλο στη διεύθυνση εκτέλεσης παραγωγής.

Στη Γαλλία συμπαραγωγοί είναι η France Télévisions και η Wild Bunch. Η Wild Bunch κατέχει επίσης τα δικαιώματα διανομής στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως. Και ως συνήθως το Canal Plus υποστηρίζει την ταινία.

Και ο Κ. Γαβράς καταλήγει: «Χάρη σε όλους εσάς, έχω μια τεράστια πρόκληση μπροστά μου: να μη σας απογοητεύσω».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024