Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παράδειγμα των μαθητών : Έκαναν ανακύκλωση στην Τούμπα

Το παράδειγμα των μαθητών : Έκαναν ανακύκλωση στην Τούμπα

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με εκπαιδευτικούς, γονείς και ανθρώπους του Δήμου Παύλου Μελά έκαναν συμβολική συγκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών στο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Συμβολική συγκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών στην Τούμπα πραγματοποίησαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο μέσω του προγράμματος PAOK Action.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, γονείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά βρέθηκαν στον κυριακάτικο αγώνα του Δικεφάλου με τους Περιστεριώτες.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι μαθητές παρέμειναν στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας και μάζεψαν ανακυκλώσιμα υλικά και τα τοποθέτησαν στους ειδικούς κάδους που διαθέτει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις εισόδους των θυρών του γηπέδου.

Άλλωστε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ συμμετέχει στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στα προγράμματα του Μπλε Κάδου σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Παύλου Μελά ανέφερε:

«Μια Κυριακή στο γήπεδο, όχι μόνο για να μοιραστούμε με χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ μια επιτυχία που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στο στόχο τους, αλλά και για να ανακυκλώσουμε με τους … ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στην κατάμεστη Τούμπα, στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ατρόμητος.

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου 2019, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του προγράμματος PAOK Action και στο πλαίσιο μιας σημαντικής συνέργειας ανακύκλωσης με το Δήμο Παύλου Μελά, φιλοξένησε στη Θύρα 8, μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς, γονείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και την αποχώρηση των φιλάθλων, οι μαθητές μας παρέμειναν στις κερκίδες και προχώρησαν σε μια συμβολική συγκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία και εναπόθεσαν στους ειδικούς κάδους που διαθέτει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις εισόδους των θυρών του γηπέδου της Τούμπας.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης που παρακολούθησε το παιχνίδι, συνεχάρη την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την κοινωνική δράση των τελευταίων ετών μέσα από το πρότυπο πρόγραμμα PAOK Action καθώς και τους μαθητές για την συμβολική τους δράση που προωθεί την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση απορριμμάτων.

Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμμετέχει στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στα προγράμματα του Μπλε Κάδου, συνεργαζόμενη με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τόσο στη συλλογή και ρίψη πλαστικών μπουκαλιών, όσο και στη συλλογή καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Παράλληλα με την ανακύκλωση στο γήπεδο εφαρμόζονται προγράμματα ανακύκλωσης και εντός των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του προπονητικού κέντρου της Ν. Μεσήμβριας και σε άλλους χώρους της ΠΑΕ.

Ο Δήμος Παύλου Μελά βραβεύτηκε πρόσφατα για βέλτιστη πρακτική στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων (κατηγορία Αστικά Στερεά Απόβλητα) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ΚΕΔΕ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Επενδύοντας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στην Παιδεία και στη συμμετοχή των πολιτών, προσδοκώντας την αλλαγή τρόπου σκέψης και δράσης σύμφωνα με τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας με Μείωση και Πρόληψη στην Πηγή, Επανάχρηση, Κομποστοποίηση, Ανακύκλωση και ελαχιστοποίηση της Απόρριψης και Υγειονομικής Ταφής, ο Δήμος είναι συμβεβλημένος με Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, ηλεκτρικές συσκευές, μεταχειρισμένα ενδύματα, τηγανέλαια, μπαταρίες, ογκώδη, κλαδέματα, επικίνδυνα αμιαντούχα υλικά), ενώ κάθε χρόνο διατίθενται κάδοι οικιακής κομποστοποίησης σε νοικοκυριά της περιοχής.

Στα σχολεία έχει ξεκινήσει η λειτουργία πιλοτικού προγράμματος Ανακύκλωσης με διαλογή απορριμμάτων και την εναπόθεσή τους σε 3 διαφορετικούς κάδους (στον κίτρινο κάδο το χαρτί, στο μπλε κάδο το αλουμίνιο και στον κόκκινο κάδο το πλαστικό) και επιδιώκεται μέσω της βιωματικής προσέγγισης, η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών στην Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή και σε δεύτερο στάδιο η εφαρμογή του προγράμματος στις γειτονιές του Δήμου».

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024