Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περιουσιόλογιο: Παγίδα για  ακίνητα, εισοδήματα, καταθέσεις

Περιουσιόλογιο: Παγίδα για ακίνητα, εισοδήματα, καταθέσεις

Η κυβέρνηση στήνει τον Μεγάλο Αδελφό για να σκιαγραφήσει το οικονομικό και περιουσιακό προφίλ 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων και να χαρτογραφήσει τον πλούτο των Ελλήνων.

Η Εφορία μάς φακελώνει και μας παρακολουθεί. Εχει ήδη μπει στο πορτοφόλι μας και βλέπει τις συναλλαγές μας με πλαστικό χρήμα, γνωρίζει την ακίνητη περιουσία μας, το αυτοκίνητο που έχουμε στην κατοχή μας, τα ποσά που πληρώνουμε στις τράπεζες για δάνεια και κάρτες μέχρι και τα άτομα που φιλοξενούμε στο σπίτι μας. Σε λίγο καιρό θα βλέπει τις τραπεζικές μας καταθέσεις και τις κινήσεις στους λογαριασμούς μας, θα γνωρίζει εάν έχουμε θυρίδα στην τράπεζα, θα μάθει τα μετρητά που κρύβουμε στο στρώμα ακόμα και τα έργα τέχνης, όπως τους πίνακες που έχουμε στο σπίτι μας ή και τα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Η κυβέρνηση στήνει τον Μεγάλο Αδελφό για να σκιαγραφήσει το οικονομικό και περιουσιακό προφίλ 8,5 εκατομμυρίων φορολογούμενων και να χαρτογραφήσει τον πλούτο των Ελλήνων. Στα σχέδιά της είναι να προωθήσει την εφαρμογή ενός νέου φόρου που σταδιακά θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας των φορολογούμενων, κινητής και ακίνητης.

Δέκα χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή του, το περίφημο περιουσιολόγιο έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εντός του 2019 θα έχει δημιουργηθεί η βασική υποδομή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, ενώ θα έχουν περάσει από τη Βουλή διατάξεις που θα ανοίγουν τον δρόμο στη φορολογική διοίκηση να τροφοδοτεί με περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες τον ηλεκτρονικό φάκελο που δημιουργείται για κάθε φορολογούμενο. Για παράδειγμα, σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει το φακέλωμα καταθέσεων, ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου και αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού. Για να ενσωματωθούν και τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία στο περιουσιολόγιο, θα πρέπει να ψηφιστεί η σχετική νομοθετική διάταξη.

-Πώς θα εντοπίζει η εφορία τους φορολογούμενους που έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία;

-Ποιοι θα βρεθούν στο στόχαστρο της εφορίας;

-Από που θα αντλούνται πληροφορίες για τον εντοπισμό εισοδημάτων που δεν φορολογήθηκαν;

-Τι θα περιλαμβάνει ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος;

Διαβάστε όλο το άρθρο στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τρίτης

Παγίδα για ακίνητα, εισοδήματα, καταθέσεις

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024