Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έντονη κριτική Ψαλιδόπουλου σε ΔΝΤ για κατώτατο μισθό

Έντονη κριτική Ψαλιδόπουλου σε ΔΝΤ για κατώτατο μισθό

Με αιχμή του δόρατος τα εργασιακά, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μ.Ψαλιδόπουλος, άσκησε κριτική στην πρώτη μεταπρογραμματική έκθεση που εκπόνησε το Ταμείο. Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Εκτελεστικό Συμβούλιο άφησε υπόνοιες για ιδεολογικές προσεγγίσεις του Ταμείου απέναντι σε σειρά από θέματα της ελληνικής οικονομίας

Με αιχμή του δόρατος τα εργασιακά, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, άσκησε κριτική στην πρώτη μεταπρογραμματική έκθεση που εκπόνησε το Ταμείο για τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, ο κ. Ψαλιδόπουλος άφησε υπόνοιες για ιδεολογικές προσεγγίσεις του Ταμείου απέναντι σε σειρά από θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, οι διαφωνίες ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και το ΔΝΤ καταγράφηκαν σε ζητήματα όπως:

· Το πόσο ευάλωτο είναι το τραπεζικό σύστημα

· Το ποιος θα είναι αντίκτυπος που θα έχει η αύξηση του κατώτατου μισθού στην οικονομία

· Το μέγεθος των δημοσιονομικών κινδύνων από τις δικαστικές αποφάσεις

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα εξετάζει την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ, προκειμένου να βελτιώσει περισσότερο τη δυναμική του ελληνικού χρέους και εκτίμησε ότι η επιτυχημένη πρόσβαση της χώρας στις κεφαλαιαγορές αποτελεί απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της.

Όπως ανέφερε, «οι ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής διαχείρισης του χρέους και σε διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους τους, εξετάζουν περαιτέρω ενέργειες για τη βελτίωση της εικόνας του χρέους, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης εξόφλησης στο ΔΝΤ».

Ο κ. Ψαλιδόπουλος αναγνωρίζει ότι οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν μεταρρυθμίσεις, μπορεί να εγκυμονούν δημοσιονομικούς κινδύνους. Παρόλα όμως αυτά, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης που προβλέπονται στον προϋπολογισμό επαρκούν για να καλυφθούν αυτές οι ενδεχόμενες ανάγκες.

Μάλιστα, συνεχίζοντας το μπαράζ των ενστάσεων του, ο εκπρόσωπος εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του με την εκτίμηση του Ταμείου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτο και ότι η κουλτούρα πληρωμών είναι αδύναμη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και όσον αφορά την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς σε αντίθεση με τις δυσμενείς προβλέψεις του ΔΝΤ, ο κ. Ψαλιδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και εκτίμησε πως μια τέτοια κίνηση θα ενισχύσει την παραγωγικότητα της εργασίας.

«Οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και είναι έτοιμες να αναλάβουν τις απαραίτητες ενέργειες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024