
Διεθνής ανησυχία για τα Boeing 737 MAX 8
H τραγωδία της Ethiopian Airlines με 147 νεκρούς, ακολούθησε το δυστύχημα του Οκτωβρίου με συντριβή αεροσκάφους ίδιου τύπου της Lion Air.
Παγκόσμια «αμφισβήτηση» φαίνεται να επικρατεί για το Boeing Co 737 MAX 8.
Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή, τις συντριβές των δύο αεροσκαφών τύπου Boeing Co 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines και της ινδονησιακής Lion Air τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η υπουργός Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών Ιλέιν Τσάο.
Η Τσάο δήλωσε ότι συνταντήθηκε με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας προκειμένου να εξεταστούν τα δύο δυστυχήματα, αλλά και να τεθούν επί τάπητος τα επόμενα βήματα.
«Θέλω να διαβεβαιώσω το κοινό ότι αντιμετωπίζουμε αυτά τα περιστατικά, αυτά τα δυστυχήματα, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα»,τόνισε η Τσάο.
Η Boeing μπαίνει στο στόχαστρο μετά και την συντριβή του 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines με πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Κίνα, να καθηλώσουν στο έδαφος το μοντέλο-ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας.
Στο μέσον της ημέρας στην Wall Street, η μετοχή της Boeing είχε κάπως ανακάμψει στο -7,04%, μετά την αρχική της ραγδαία πτώση στο -10%.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
- Οι μάγισσες επιστρέφουν: Μπούλοκ και Κίντμαν στα Μαγικά Φίλτρα 2 – Πρώτο τρέιλερ




