Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πουτζδεμόν επικεφαλής του αυτονομιστικού καταλανικού κόμματος στις ευρωεκλογές

Ο Πουτζδεμόν επικεφαλής του αυτονομιστικού καταλανικού κόμματος στις ευρωεκλογές

«Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβει η Ευρώπη τι συμβαίνει στην Καταλονία», έγραψε στο Twitter η Ελσα Αρτάντι, βουλευτής του αυτονομιστικού κόμματος στο τοπικό κοινοβούλιο.

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν, πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και επικεφαλής της απόπειρας απόσχισης της ισπανικής περιφέρειας το 2017, επελέγη για να ηγηθεί της λίστας του αυτονομιστικού καταλανικού κόμματος Junts per Catalunya (JxCat) στις ευρωεκλογές.

«Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε την διεθνοποίηση της διένεξης και για να καταλάβει η Ευρώπη τι συμβαίνει στην Καταλονία…είναι να είναι επικεφαλής αυτής της λίστας ο Κάρλες Πουτζντεμόν », έγραψε στο Twitter η Ελσα Αρτάντι, βουλευτής του αυτονομιστικού κόμματος στο τοπικό κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πουτζντεμόν έχει εγκαταλείψει την Ισπανία για να γλιτώσει τα παρεπόμενα της δικαστικής δίωξης εναντίον του και ζει στο Βέλγιο.

Κύριος κατηγορούμενος στην δίκη των 12 Καταλανών αυτονομιστών, ο πρώην αντιπρόεδρος Οριόλ Ζουνκέρας ορίσθηκε στις 7 Μαρτίου επικεφαλής της λίστας των τοπικών αυτονομιστικών ευρωπαϊκών κομμάτων στις ευρωεκλογές, της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, στην οποία συμμετέχει και το καταλανικό ERC (Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας).

Ο Οριόλ Ζουνκέρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών με την κατηγορία της στάσης και υπεξαίρεσης δημοσίων πόρων, εξαιτίας του ρόλου του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο είχε απαγορεύσει η ισπανική δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024