Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερχιουρμάν : Να οικοδομήσουμε μια νέα «τδβκ»

Ερχιουρμάν : Να οικοδομήσουμε μια νέα «τδβκ»

Για τη δημιουργία μιας νέας «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, μίλησε ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Τουφάν Ερχιουρμάν, προσθέτονας ότι δεν θα επιτρέψουν μια αόριση διαδικασία στο Κυπριακό να εγκλωβίσει τους Τουρκοκύπριους.

Για μια «νέα τδβκ» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – μίλησε ο Τουφάν Ερχιουρμάν από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επαφές με την τουρκοκυπριακή παροικία, επικεφαλής αντιπροσωπείας με επιχειρηματικούς, εμπορικούς και άλλους συνδέσμους στον τομέα των κατασκευών και του τουρισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, ο «πρωθυπουργός» μιλώντας ειδικά στην εν λόγω ιστοσελίδα είπε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα και με ταχύτητα βήματα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του ψευδοκράτους επειδή σε πολλά σημεία βρίσκονται πίσω.

Να δημιουργηθεί μια νέα «τδβκ»

Κάνοντας αυτά τα βήματα, χρειάζονται, πρόσθεσε, συγκεκριμένο κεφάλαιο και ανθρώπινο δυναμικό και για να διοικήσουν τη «χώρα» πρέπει να βρουν το αναγκαίο οικονομικό κεφάλαιο και το αναγκαίο ανθρώπινο κεφάλαιο και να τα ενώσουν.

Από αυτή την άποψη, είπε, οι Τουρκοκύπριοι έχουν δύναμη στη Βρετανία και θα πρέπει να ενώσουν τη δύναμη αυτή σε κεφάλαιο και ανθρώπινο δυναμικό με την αντίστοιχη στην Κύπρο, να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να την κατευθύνουν στο ψευδοκράτος, ώστε να γίνουν επενδύσεις, όχι μόνο οικονομικές αλλά και σε ανθρώπινη δύναμη και δυναμική.

Τότε θα δημιουργηθεί μια νέα «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και θα καλύψουν πολλές ελλείψεις και θα υπάρξει νέα ενέργεια.

Οπως μεταδίδεται επίσης από τα κατεχόμενα, στο πλαίσιο των επαφών του στο Λονδίνο ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και στην Αμερικανική Φωνή. Αναφέρθηκε στις επαφές του στη Βρετανία αλλά και στο Κυπριακό.

Δεν συζητάμε την ισότητα των Τουρκοκυπρίων

Δεν αποδέχονται διαπραγματευτική διαδικασία από το μηδέν, δεν το βρίσκουν σωστό, ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν, προσθέτοντας ότι η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων δεν τίθεται προς συζήτηση.

Είναι έτοιμοι, συνέχισε, για διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δεν θα επιτρέψουν, ανέφερε, αόριστη διαδικασία που θα εγκλωβίσει τους Τουρκοκύπριους, προσθέτοντας ότι οι διεργασίες στο Κυπριακό θα συνεχιστούν, ωστόσο, θα επικεντρωθούν στο να αναπτυχθούν κοινωνικά και οικονομικά.

«Θα μάθουμε να μασάμε μαστίχα περπατώντας», ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν.

Για τις επαφές του στο Λονδίνο, ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι απηύθυνε έκκληση στους εκεί Τουρκοκύπριους να ενώσουν τα χέρια, να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους, να κάνουν επενδύσεις και να ξαναρίξουν γέφυρες με τις νέες γενιές ώστε να γνωρίσουν την πατρίδα τους.

Πηγή: Philenews

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024