Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκομαννάνη : Η φυτική ίνα που σε προετοιμάζει για την παραλία

Γλυκομαννάνη : Η φυτική ίνα που σε προετοιμάζει για την παραλία

Η γλυκομαννάνη προέρχεται από το φυτό Konjac -καμία σχέση με το ποτό κονιάκ- και άρα είναι 100% φυσική

Θες να χάσεις κιλά καθώς σιγά σιγά πλησιάζει το καλοκαίρι; Τι κάνεις; Η γλυκομαννάνη δίνει τη λύση.

Προέρχεται από το φυτό Konjac -καμία σχέση με το ποτό κονιάκ- και άρα είναι 100% φυσική. Είναι μία φυτική ίνα, της οποίας η δράση μας υπενθυμίζει πόσο έξυπνη είναι η φύση.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, το εξαιρετικά ανησυχητικό ποσοστό του 68% των Ελλήνων έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό, με τις Ελληνίδες να κατέχουν το 48% της «πίτας».

Πώς δουλεύει

Η γλυκομαννάνη, όταν εισέρχεται στο στομάχι, δημιουργεί μία μεμβράνη σαν ζελέ, ενώ αν τη συνοδεύσουμε με δύο ποτήρια νερό, η ιδιότητά της να απορροφά ποσότητα νερού 100-200 φορές το βάρος της δημιουργεί μία αίσθηση πληρότητας. Τρώμε λίγο, γεμίζουμε το στομάχι μας κι όταν έρχεται η ώρα για το επόμενο γεύμα μας, δεν πεινάμε σαν… λύκοι. Ακολουθούμε έτσι μία δίαιτα με χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων, χωρίς να αισθανόμαστε ότι στερούμαστε κάτι, και χάνουμε το επιθυμητό βάρος εύκολα.

Η γλυκομαννάνη βοηθάει επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, συμβάλει θετικά στις περιπτώσεις διαβήτη, ενώ βελτιώνει και τη λειτουργία του εντέρου.

Πού τη βρίσκουμε

Στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδοκίνα, όπου την έχουν ανακαλύψει εδώ και αιώνες, τη χρησιμοποιούν ως συστατικό μέσα σε διάφορες λιχουδιές και καθημερινές τροφές, από ζυμαρικά, μέχρι tofu και μπισκότα. Να ένα από τα μυστικά της κομψής σιλουέτας τους.

Πότε την καταναλώνουμε

Η συνταγή της επιτυχίας; Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 3 γραμμάρια γλυκομαννάνης σε καθημερινή βάση, σε τρεις δόσεις του 1 γραμμαρίου με 2 ποτήρια νερό, πριν από κάθε γεύμα δηλαδή.

Γιατί τη χρειαζόμαστε

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής -με τις θερμίδες που καταναλώνουμε να αυξάνονται και τις ώρες που γυμναζόμαστε να μειώνονται- έχει οδηγήσει στην αύξηση του φαινομένου της παχυσαρκίας. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανδρών με παραπανίσια κιλά ανέρχεται στο 67%, το ποσοστό γυναικών στο 48%, ενώ για τα παιδιά ξεπερνά το 50%.

Πάνω από 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως αναφέρει το star, βρίσκεται σε μία συνεχή -συχνά επίπονη- προσπάθεια να χάσει βάρος. Η φύση έχει δώσει, όμως, τη λύση. Τη γλυκομαννάνη.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024