Την οργή των πολιτών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό συνεχίζει να προκαλεί στους Έλληνες η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η κυβέρνηση κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ψήφισε.

Οι Έλληνες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εξέφραζαν τη διαφωνία τους στην μετονομασία της ΠΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και σε μια σειρά παραχωρήσεων στη γείτονα, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν δείχνουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κυβερνητική πολιτική.

Μάλιστα, αυτή η δυσαρέσκεια έχει περάσει τα σύνορα της χώρας και έχει φτάσει μέχρι την ομογένεια στις ΗΠΑ. Έτσι, μετά την απόφαση των ομογενών της Νέας Υόρκης να μην καλέσουν κανένα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σειρά είχε η πολιτεία της Βοστώνης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ελλάδας είναι ανεπιθύμητοι στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις της Βοστώνης για την 25η Μαρτίου, απόφαση η οποία πάρθηκε αυτή την εβδομάδα.

«Δεν θα σταλούν προσκλήσεις, είναι ανεπιθύμητοι» ανακοινώθηκε στην πανομογενειακή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Η παρέλαση έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου επί της κεντρικής οδού Boylston της Βοστώνης.

Αντίστοιχο σκηνικό σε Νέα Υόρκη

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως και στη Νέα Υόρκη οι ομογενείς αποφάσισαν φέτος για πρώτη φορά να μην καλέσουν κανένα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Για μας τους ομογενείς αποτελεί μία μαύρη σελίδα στην ιστορία η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αποφασίσαμε ομόφωνα, η μεγαλύτερη παρέλαση του Ελληνισμού να γίνει χωρίς την παρουσία μελών της κυβέρνησης αλλά και γενικότερα χωρίς βουλευτές» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας.

«Είναι μια απόφαση που έχει σκοπό να στείλει ένα δυνατό μήνυμα ότι η διασπορά, που πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι βαθιά δυσαρεστημένη από τον τρόπο που αγνοείται ο ελληνικός λαός αναφορικά με τις εθνικές μας υποθέσεις» πρόσθεσε.

Μάλιστα, προανήγγειλε περισσότερα μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία λήψης περισσότερων αποφάσεων καθώς η στάση μας απέναντι στην ελληνική πολιτική σκηνή αναμένεται να σκληρυνθεί ακόμη περισσότερο».