Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin AM-RB 003: Στον πλανήτη των hypercars

Aston Martin AM-RB 003: Στον πλανήτη των hypercars

Η βρετανική φίρμα έχει πάρει κάτι παραπάνω από σοβαρά τη διείσδυσή της στον κόσμο των υπεραυτοκινήτων παρουσιάζοντας στην έκθεση της Γενεύης, ένα πρωτότυπο υβριδικό hypercar το οποίο μοιράζεται πολλά στοιχεία με την Valkyrie, με την προοπτική να αποτελέσει μια πιο προσγειωμένη εκδοχή της, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι τεχνολογικής εξάρσεις όπως η αεροδυναμική πτέρυγα, με υλικό που φέρει την σφραγίδα της NASA.

Κατά τον 20ό αιώνα η Aston Martin συνέδεσε το όνομά της με επιβλητικά GT, ωστόσο είναι σαφές ότι κατά τον 21 αιώνα σκοπεύει να επεκτείνει το… φάσμα επιρροής της στην κατηγορία των κεντρομήχανων hypercars.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό, μετά τις δύο εκδόσεις της Valkyrie, απλή και AMR Pro η βρετανική φίρμα αποφάσισε να επανέλθει από την έκθεση της Γενεύης με την αντίστοιχου σχεδιαστικού ύφους αλλά πιο «υποτονική» AM-RB 003.

Όπως επισημαίνει η βρετανική φίρμα, η AM-RB 003 θα μετουσιωθεί σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής η οποία θα παραχθεί σε περιορισμένους αριθμούς, αποτελώντας ένα πιο προσγειωμένο alter ego στην πανίσχυρη Valkyrie.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα απεμπολήσει την εξωπραγματική φύση του βρετανικού hypercar, έχοντας πολλά κοινά στοιχεία με την Valkyrie και σαφή επιρροή από την συνεργασία της Aston Martin με την Red Bull Racing και την F1.

Έτσι, αντί του θηριώδους V12 1,160 ίππων της Cosworth, η AM-RB 003 αναμένεται ως έκδοση παραγωγής να επωφεληθεί από ένα V6 κινητήρα υποβοηθούμενο από ηλεκτρικό μοτέρ.

Εκτός από τον κινητήρα που θυμίζει εντόνως την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το νέο hypercar της Aston Martin εντάσσει στα χαρακτηριστικά του πολλά από τα στοιχεία με άρωμα F1 που εντάχθηκαν επιτυχημένα στην Valkyrie, ενώ δεν θα λείψουν και οι νέες… διαστημικές –κυριολεκτικά- τεχνολογίες.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεχνολογικής εκζήτησης είναι η νέα αεροτομή η οποία φέρει την υπογραφή του Adrian Newey και η οποία αποτελεί η τεχνολογική εφαρμογή Flex Foil εγκεκριμένη από την NASA.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να μεταβάλλει την παραγόμενη από την αεροτομή, κάθετη δύναμη χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει τη γωνία της επίμαχης πτέρυγας η οποία επιπλέον παρουσιάζει σχεδόν μηδενική αεροδυναμική αντίσταση, δεν δημιουργεί στροβιλισμούς ενώ η διακριτική, σχεδόν αδιόρατη σχεδίαση της την εντάσσει αρμονικά στο σύνολο.

Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις της Aston Martin οι τεχνολογίες της AM-RB 003 αναμένεται να εξελιχθούν περαιτέρω μέχρι την αντίστοιχη έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται το 2021 με ένα πιο «συναρπαστικό» όνομα.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024