Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώσε πίσω τα λεφτά Κώστα Βαξεβάνη

Δώσε πίσω τα λεφτά Κώστα Βαξεβάνη

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι λαλίστατος, όταν καταγγέλλει όλους τους άλλους, αλλά δεν μιλάει για την προέλευση των κεφαλαίων με τα οποία έφτιαξε την εφημερίδα του

Εγώ δεν έχω καμιά αντίρρηση να συμφωνήσω ότι πρέπει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γενημμάτα  να γυρίσουν πίσω, μέχρι και το τελευταίο σεντ, τα εκατομμύρια που έχουν πάρει σε δάνεια.

Δεν γίνεται να έχει ματώσει η ελληνική κοινωνία για να σωθούν οι τράπεζες και  να έχουμε κομματικά θαλασσοδάνεια. Όχι πρέπει να τα επιστρέψουν όλα.

Δεν έχω αντίρρηση να αναζητηθούν όλα τα δάνεια που δόθηκαν χαριστικά σε επιχειρήσεις χωρίς εγγυήσεις και χωρίς καμία εξασφάλιση ότι θα επιστραφούν.

Δεν έχω καμιά αντίρρηση να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι για δάνεια που δόθηκαν σε ΜΜΕ, συχνά και ως αντάλλαγμα για το ότι προσέφεραν χειραγωγημένη ενημέρωση.

Δεν έχω αντίρρηση να αποδοθούν ευθύνες για το πώς δίνονταν δάνεια σε αυτούς που δεν τα δικαιούνταν, την ώρα που οι τράπεζες πλειστηρίαζαν σπίτια απλών πολιτών.

Όμως, το ίδιο θέλω να γίνει και με τα δάνεια που έδινε η Attica Bank χωρίς εγγύηση στις επιχειρήσεις του Καλογρίτσα και ξέρουμε ότι ένα μέρος τους κατέληξε στο Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

Γιατί το Documento δεν το χρηματοδότησε ο Βαξεβάνης.

To Documento το έφτιαξε και το χρηματοδότησε αρχικά η εταιρεία «Media Doc Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ΑΕ» που πριν είχε την πιο σαφή ονομασία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας AE».

Μετά τα έσπασαν ο Βαξεβάνης με τον Καλογρίτσα και έτσι τυπικά τουλάχιστον ιδιοκτήτης είναι πλέον μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ με ιδιοκτήτη τον Βαξεβάνη και μετοχικό κεφάλαιο 20.000 ευρώ.

Όμως είναι προφανές ότι τα πολλά λεφτά για να φτιαχτεί μια μεγάλη εφημερίδα ήταν αυτά που είχε βάλει ο Καλογρίτσας.

Και προφανώς δεν τα πήρε μαζί του φεύγοντας.

Όμως, τα λεφτά που έβαλε ο Καλογρίτσας είχαν, επίσης, πολύ συγκεκριμένη προέλευση: Την Attica Bank που χορηγούσε για χρόνια χαριστικά δάνεια στον Καλογρίτσα.

Δάνεια… πολλά δάνεια

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα τέλη του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2016 ο δανεισμός της Attica Bank προς τον όμιλο Καλογρίτσα, γνωστής και ως SYRIZA Bank, αυξήθηκε κατά 59,6 εκατομμύρια ευρώ και έφτασε τα 108,7 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Μέχρι το Μάρτιο του 2018 αυξήθηκαν στα 119,06 εκατομμύρια ευρώ με το ακάλυπτο μέρος των πιστοδοτήσεων να ανεβαίνει στα 91,34 εκατομμύρια ευρώ από 76,14 εκατομμύρια ευρώ που ήταν στο τέλος του 2016.

Ένα μέρος από όλα αυτά κατευθύνονταν και στα σχέδια του Καλογρίτσα για να μπει στο χώρο των ΜΜΕ.

Στην αρχή δοκίμασε να πάρει τηλεοπτική άδεια. Μπήκε στο διαγωνισμό, ήταν στους πλειοδότες και μετά δεν είχε τα λεφτά, παρότι είχε επικαλεστεί τα περίφημα βοσκοτόπια.

Όμως, δεν το έβαλε κάτω και έβαλε τα κεφάλαια για να στηθεί το Documento, που αρχικό εκδότη είχε τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Χ. Καλογρίτσα.

Όμως, μετά φαίνεται ότι τα έσπασε με τον Βαξεβάνη και βγήκε από την εφημερίδα.

Ωστόσο, υπάρχει το ερώτημα: τι έγινε με τα κεφάλαια που είχαν μπει για να φτιαχτεί η εφημερίδα.

Εύλογα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αυτά έμειναν στην εφημερίδα, έμειναν στον έλεγχο του Κώστα Βαξεβάνη.

Μόνο που αυτά τα χρήματα δεν ήταν του Καλογρίτσα. Ήταν από τα δάνεια που έδινε αφειδώς η Attica Bank και σήμερα είναι τμήμα του σκανδάλου Attica Bank.

Μαζί με άλλα χρήματα που μπορεί να πήγαν σε άλλους αποδέκτες.

Μόνο που τώρα έχει έρθει η ώρα της επιστροφής.

Η τράπεζα θέλει πίσω τα χρωστούμενα.

Ας τα επιστρέψει λοιπόν.

Και κάτι ακόμη. Ας είναι λίγο πιο μετρημένος και ας αφήσει τα περί… Κόζα Νόστρα.

Κανείς δεν τον έχει απειλήσει, ούτε πρόκειται να τον απειλήσει.

Και προφανώς δεν έχουν σημασία τα όποια σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό ας μην παριστάνει τον απειλούμενο.

Ιδίως όταν μετά το αναιρεί ο ίδιος. Γιατί εάν αυτός που στοχοποιεί «είναι σε πανικό», τότε πώς μπορεί ταυτόχρονα να είναι και «Κόζα Νόστρα»;

Ας αφήσει, λοιπόν, τα περί απειλών και ας επικεντρωθεί σε αυτά που ξέρει καλύτερα, π.χ. να παρουσιάζει… φανταστικές δημοσκοπήσεις που βγάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε άνοδο.

Και κυρίως ας επιστρέψει τα λεφτά.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024