Λίγες ημέρες πριν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται – σύμφωνα με πληροφορίες – ρύθμιση για την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά προκειμένου να αρθούν όλα τα εμπόδια και εξασφαλίσει μία θέση στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου.

Η κυβέρνηση εάν θέλει να συμπεριλάβει την κ. Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο,  θα πρέπει να προχωρήσει σε ρύθμιση για το ασυμβίβαστο του υποψηφίου ευρωβουλευτή και βουλευτή. Κατά τα λοιπά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμπεριλάβει και άλλα μέλη της κυβέρνησης στο ευρωψηφοδέλτιο – όπως τόνισε χθες, ο Πάνος Σκουρλέτης – καθώς φοβάται ότι η διαφορά με τη ΝΔ θα είναι τεράστια.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στο δημοσιότητα η λίστα με τους πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών αναμένεται να είναι οι τρεις ενεργεία ευρωβουλευτές, οι Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου αλλά και η Κωνσταντίνα Κούνεβα ενώ θα μετάσχουν και πρόσωπα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και από το χώρο της Κεντροαριστεράς που αυτή τη στιγμή δεν έχουν βρει «πολιτική στέγη».