Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα και ο Ζάεφ μετά την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

Στην Αθήνα και ο Ζάεφ μετά την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανέφερε ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία

Το υπουργικό συμβούλιο του Ζόραν Ζάεφ και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εργάζονται για την προγραμματισμένη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια αναφέρει το πρακτορείο MIA.

Η αποστολή που θα συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμη οριστεί, ωστόσο μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία θα είναι μαζί του, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα σχέδια για επίσκεψη στα Σκόπια αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τέταρτο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς, όπου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα επισκεφθεί σύντομα τα Σκόπια, συνοδευόμενος από μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν έχει οριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη, ανέφερε ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Μάλιστα, αποκάλυψε πως αναμένεται να έρθει και ο ίδιος στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθεί, πρώτα η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εδώ στα Σκόπια, και ακολούθως να κάνω και εγώ ανταποδοτική επίσκεψη. Δεν έχουμε καθορίσει ημερομηνίες. Μόλις συμφωνηθούν θα τις ανακοινώσουμε άμεσα» είπε ο Ζάεφ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στον Αλέξη Τσίπρα να πει πότε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

«Εμείς είμαστε εδώ. Από την 1η Απριλίου ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία (σ.σ. των προεδρικών εκλογών στα Σκόπια), οπότε είμαστε εδώ. Θα χαρούμε, ένας τόσο υψηλόβαθμος επισκέπτης, ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας, η οποία είναι ο νότιος γείτονάς μας και μεγάλος φίλος, να επισκεφθεί την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την πρωτεύουσά μας, τα Σκόπια» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024