Αποσύρεται η πρόταση σύνδεσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας μετά τις οξείες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το θέμα, ενώ τώρα το υπουργείο Παιδείας το συνδέει με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών!

Οπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Παιδείας  δεν υπήρξε σκέψη να αλλάξει ο χαρακτήρας του Ιδρύματος (που όμως τελικά αλλάζει), ενώ  θα χορηγείται από το ΕΑΠ στο μέλλον πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας σε όλους τους εν ενεργεία φοιτητές των πολυτεχνικών σχολών δωρεάν. Οπως ανέφερε  ο κ. Γαβρογλου, ιδρύεται Εθνικό Κέντρο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, το οποίο θα υλοποιεί τα προγράμματα επιμόρφωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με χρήματα που εξασφαλίζονται μέσω ΕΣΠΑ. Κάθε ειδικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται τόσο εξ αποστάσεως όσο και δια ζώσης.

Ακόμη, δημιουργείται  Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο εντός του ΕΑΠ

Όσον αφορά το προσωπικό, καθιερώνονται τριετείς συμβάσεις για ένα ποσοστό εκπαιδευτικών και αναβαθμίζονται οι συνεργαζόμενοι διδάσκοντες του που ξεπερνούν σήμερα τις 2.000 άτομα.

Αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τη διοικούσα επιτροπή να συζητήσει προτάσεις με τις οποίες οι φοιτητές να εργάζονται στην Εκπαίδευση.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η πρόταση του για το εξεταστικό σύστημα θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως έχει ήδη γράψει το Βήμα στις 3 Φεβρουαρίου, η πρόταση που θα παρουσιαστεί δεν θα έχει καμία αλλαγή από την αρχική που παρουσίασε ο κ. Γαβρόγλου, εκτός από το ότι δεν συνδεθεί σε κανένα ποσοστό την πρώτη χρονιά εφαρμογής του θεσμού ο βαθμός του Απολυτηρίου των υποψηφίων με την εισαγωγή τους στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας (αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα μετράει σε ένα ποσοστό 10%).

Γράψτε το σχόλιό σας