Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές για τη Σαρακοστή

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές για τη Σαρακοστή

Έρευνα σχετικά με τις τιμές των προϊόντων πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο έναρξης της περιόδου της Σαρακοστής, όπου παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση.

Έρευνα σχετικά με τις τιμές των προϊόντων πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο έναρξης της περιόδου της Σαρακοστής, όπου παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση.

Η έρευνα διεξήχθη στα πλαίσια των τακτικών τιμοληψιών του Τμήματος Παρατηρητηρίου Τιμών την περίοδο από 25/2/2019 έως 6/3/2019 και επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα βασικά προϊόντα. Οι τιμοληψίες διενεργήθηκαν σε καταστήματα πώλησης τροφίμων (κεντρικές αγορές λιανικής, σουπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές) της Περιφέρειας Αττικής. Οι αναγραφόμενες τιμές ανάγονται στις αντίστοιχες μονάδες μέτρησης.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εκτίμησε ότι θα παρατηρηθεί αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προαναφερόμενη αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των οπωρολαχανικών (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ξερό κρεμμύδι παρουσιάζει αύξηση 98,25%, η πατάτα 48,61%, οι τομάτες 20,56 %, το λάχανο 50%).

Οι κατεψυγμένες γαρίδες παρουσιάζουν επίσης μία αύξηση της τάξης του 17%. Στο είδος αυτό όμως, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών (μεγέθη, προέλευση κλπ) και οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα φθηνότερης επιλογής. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η τιμή του χαλβά.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024