Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνημα Fire: Πώς ένα ζευγάρι σταμάτησε τη δουλειά και έγινε οικονομικά ανεξάρτητο

Κίνημα Fire: Πώς ένα ζευγάρι σταμάτησε τη δουλειά και έγινε οικονομικά ανεξάρτητο

Δύο νέοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον τρόπο να συνεχίσουν τη ζωή τους και να είναι οικονομικά ανεξάρτητα χωρίς να έχουν ανάγκη να δουλεύουν

Ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει με τα παιδιά του στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ από μόνο του δεν έχει κάτι το ξεχωριστό. Στην περίπτωση  όμως της Μπαντ Μπάρε και της Λόρας τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι δύο νέοι αυτοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον τρόπο να συνεχίσουν τη ζωή τους και να είναι οικονομικά ανεξάρτητα χωρίς να έχουν ανάγκη να δουλεύουν.

«Δεν δουλεύω πλέον 9 με 5. Δεν έχω εργοδότη από τον οποίο εξαρτάται ο μισθός μου. Κατάφερα να φτάσω σε ένα σημείο όπου είμαι οικονομικά ανεξάρτητος και είναι υπέροχο» λέει ο Μπάντ.

Όπως λέει το ζευγάρι στο BBC, για αυτούς η δουλειά είναι πλέον κάτι το προαιρετικό.

«Το να καταφέρεις να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος σημαίνει σε γενικές γραμμές πως έχεις 25 φορές το ποσό των ετήσιων εξόδων σου σε αποταμιεύσεις (ή/και περιουσιακά στοιχεία). Στην πραγματικότητα είμαστε μια τυπική μεσοαστική οικογένεια στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Τα έξοδά μας ανέρχονται σε περίπου 40.000 δολάρια το χρόνο» εξηγεί ο Μπάντ.

Το κίνημα Fire

Και οι δύο είναι μέλη του κινήματος FIRE – Financial Independence, Retire Early το οποίο προωθεί ένα νέο τρόπο ζωής που έχει σαν στόχο  την οικονομική ανεξαρτησία και την πρόωρη αποχώρηση από την εργασία.

Τα μέλη του κινήματος αλληλοβοηθούνται μέσω πληροφοριών που μοιράζονται σε blogs και φόρουμ συζητήσεων ενώ υπάρχουν και βιβλία που εστιάζουν σε τρόπους επίτευξης αυτών των δύο στόχων.

Σύμφωνα με τις αρχές του FIRE οι ενδιαφερόμενοι  πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να μεγιστοποιούν το ποσό των αποταμιεύσεών τους βρίσκοντας τρόπους αύξησης του εισοδήματος ή μείωσης των εξόδων τους. Το επόμενο βήμα; Να συγκεντρώσουν ικανά περιουσιακά στοιχεία μέχρι το εισόδημα που διαθέτουν να τους παρέχει αρκετά χρήματα για τα έξοδα διαβίωσης τους για τα επόμενα χρόνια.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024