Σάλο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση κυκλοφορίας ενός νέου βιντεοπαιχνιδιού με τίτλο «Rape Day» (Ημέρα Βιασμού).

Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι οι παίκτες μπορούν να βιάζουν και να σκοτώνουν γυναίκες, ενώ μπορούν να γίνουν και ανθρωποφάγοι.

Αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία από τη δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Steam και απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

«Το “Rape Day” είναι ένα παιχνίδι όπου μπορείς να βιάσεις και να δολοφονήσεις κατά τη διάρκεια μιας αποκάλυψης ζόμπι» αναφέρεται στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες καλούνται να πάρουν τον χαρακτήρα ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου, ο οποίος μπορεί να σκοτώνει, να βιάζει και να παρενοχλεί λεκτικά τις γυναίκες, ενώ μπορεί να φάει ανθρώπινη σάρκα.

Η πλατφόρμα έχει «γεμίσει» από αρνητικά σχόλια προς το παιχνίδι, μεταξύ των οποίων ένα που αναφέρει πως όποιος το υποστηρίζει είναι «αηδιαστικός και για τα σκουπίδια».

«Ενοχλήστε, δολοφονήστε και βιάστε γυναίκες καθώς παίζετε το παιχνίδι. Είναι ένας επικίνδυνος κόσμος χωρίς νόμους. Τα ζόμπι απολαμβάνουν να τρώνε σάρκα ανθρώπων και να τους βιάζουν. Εσύ όμως είσαι ο πιο επικίνδυνος βιαστής της πόλης» αναφέρει η εταιρεία Desk Plant που δημιούργησε το παιχνίδι.