Φιγούρες, εικόνες και γραπτά του Λι κοσμούν τους τοίχους και τα φυλλάδια του εστιατορίου στην επαρχία Γκουανγκτσένγκ της Τσανγκσά, πόλης πρωτεύουσας της κεντρικής κινεζικής επαρχίας Χουνάν, γνωστής ως η γενέτειρα του Λι.

Ο Λι Φενγκ αποτελεί πρότυπο για κάθε κινέζο μαθητή, ενώ προβάλλεται σε ποιήματα και αφίσες ως το ταπεινό και ανιδιοτελές κομματικό μέλος που αφιέρωσε τα 22 έτη της σύντομης ζωής του σε καλές πράξεις.

Τα εγκαίνια του καταστήματος είχαν προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου, που είναι η «Μέρα του Λι Φενγκ».

«Ο Λι Φενγκ είναι το πρότυπο για γενιές Κινέζων. Καθώς το KFC βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προάγουμε το πνεύμα του» είπε ο Χι Μιν, γενικός διευθυντής της αλυσίδας στην περιοχή Χουνάν.

Θα προωθήσει το «πνεύμα του Λι Φενγκ»

Πρόσθεσε ότι εκτός από το άνοιγμα αυτού του θεματικού εστιατορίου, το KFC επίσης σχεδιάζει να προωθήσει το «πνεύμα του Λι Φενγκ» στα 250 καταστήματα που διαθέτει στην επαρχία και να ενθαρρύνει το προσωπικό του να μάθει περισσότερο για τον ήρωα.

Η 5η Μαρτίου έχει οριστεί ως η «Μέρα του Λι Φενγκ», αφότου ο ιδρυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Μάο Τσετούνγκ, κάλεσε το 1963 το έθνος να παραδειγματιστεί από τον Λι, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του στρατιώτη στην ηλικία των 22 ετών σε δυστύχημα σε ώρα καθήκοντος.

Οι περισσότεροι Κινέζοι γνωρίζουν από την παιδική τους ηλικία την ιστορία της ζωής του Λι.

Στις 5 Μαρτίου, οι μαθητές, κυρίως δημοτικών σχολείων, κινητοποιούνται για να κάνουν εθελοντικές δραστηριότητες, όπως καθάρισμα δρόμων, ή να βοηθήσουν ηλικιωμένους ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ