Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ΣΥΡΙΖΑ για το σπάσιμο των δήμων - Αντιδρούν οι βουλευτές

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ΣΥΡΙΖΑ για το σπάσιμο των δήμων – Αντιδρούν οι βουλευτές

Ακόμα και η διαβεβαίωση του Αλέξη Χαρίτση, ότι με την τροπολογία αυτή θα δημιουργηθεί μια Επιτροπή που θα μελετήσει τα αιτήματα δεν ήταν ικανή να κατευνάσει τα πνεύματα, δεδομένου ότι ο χρονικός ορίζοντας είναι πέρα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης

«Μαχαίρια» έχουν βγει στο ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση λόγω της τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά το «σπάσιμο» πέντε δήμων.

Η Φωτεινή Βάκη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κέρκυρας στρέφει τα βέλη της εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξανδρου Χαρίτση για τη διαίρεση του δήμου Κέρκυρας σε τρεις νέους δήμους, ενώ άλλοι βουλευτές εκφράζουν παράπονα γιατί έσπασαν οι συγκεκριμένοι δήμοι και δεν ικανοποιήθηκαν τα δικά τους αιτήματα για δημιουργία νέων δήμων στις δικές τους περιφέρειες.

Ακόμα και η διαβεβαίωση του Αλέξη Χαρίτση, ότι με την τροπολογία αυτή θα δημιουργηθεί μια Επιτροπή που θα μελετήσει τα αιτήματα δεν ήταν ικανή να κατευνάσει τα πνεύματα, δεδομένου ότι ο χρονικός ορίζοντας είναι πέρα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Βάκη: Ακήρυχτος πόλεμος στην Κέρκυρα

Ξεκάθαρα αντίθετη με τον σπάσιμο του Δήμου Κέρκυρας δηλώνει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με την δημιουργία του νότιου Δήμου με έδρα τη Λευκίμμη, η οποία εκτιμά ότι το ζήτημα των σκουπιδιών και της δημιουργίας εκεί Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων θα έχει εκλογικές συνέπειες με αύξηση των «ακροδεξιών σκουπιδιών» όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια. Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι η συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα δεν επιτρέπουν για τέτοιες ενέργειες, ενώ περιγράφοντας την κατάσταση στο νησί, μίλησε για έναν ακήρυχτο πόλεμο στο νότο και δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν με προστασία αστυνομικών δυνάμεων.

Θα καταψηφίσει ο Μιχελογιαννάκης

Αντίστοιχα οι βουλευτές που διεκδικούσαν σπάσιμο δήμων στις περιφέρειες τους, όπως ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης κάνουν ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία λέγοντας ότι «είναι κρίμα σε ένα τόσο καλό νομοσχέδιο να έρχεται μια τροπολογία που δημιουργεί προβλήματα. Από τον Νοέμβριο του 2018 έστελνα επιστολές στον κ. Χαρίτση και τον επισκέφθηκα με Επιτροπές κατοίκων που ζητούν την αυτονομία των δήμων τους. Μεταξύ αυτών και η Νέα Αλικαρνασσός που έχει και οικονομική αυτοτέλεια και ιστορικότητα. Ζήτησαν την δημοτική αυτονομία από τον κ. Χαρίτση αλλά αγρόν ηγόρασαν. Το ίδιο και οι κάτοικοι του Ζαρού, του Τυμπακίου και αλλού. Ο υπουργός πρέπει να ευαισθητοποιηθεί. Εγώ δεν στηρίζω και δεν ψηφίζω την τροπολογία».

Διαφωνεί και ο Παπαηλιού

Γκρίνια και από τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαηλιού ο οποίος δήλωσε ότι «αφού άνοιξε το θέμα της διάσπασης Καλλικρατικών δήμων, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιλάβει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον δήμο Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας, έναν δήμο τεράστιας έκτασης με μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, με γηρασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη. Θα έπρεπε να διαχωριστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η λειτουργία του. Το θέμα έχει τεθεί στο αρμόδιο υπουργείο».

Αιχμές από τον Μπρατσώλη

Τέλος αιχμές για μη ικανοποίηση των δικών του αιτημάτων εξέφρασε και ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Μπρατσώλης, ο οποίος που μίλησε για επιλεκτικές διασπάσεις και αποκλεισμούς και υποστήριξε ότι τα χωροταξικά θέματα θα έπρεπε να εξεταστούν συνολικά στο πλαίσιο του Κλεισθένη 2.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024