Το σώμα της πρώην τζιχαντίστριας είναι καλυμμένο από την κορυφή ως τα νύχια. Η 19χρονη Λεωνόρα κρατάει στην αγκαλιά της ένα κατάξανθο παιδάκι. Βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Χολ στη Συρία. Ηρθε πριν λίγο καιρό με τα δυο μικρά παιδιά της από ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, το χωριό Μπαγκούς.

«Εκεί πεθαίναμε από την πείνα. Και ευτυχώς ο άντρας μου είπε επιτέλους ‘θα σε αφήσω να φύγεις με τα παιδιά γιατί ήξερε πως δεν πάει άλλο. Θα πεθαίναμε ή έτσι ή αλλιώς» λέει η Λεωνόρα.

Ο κούρδος φύλακας στον προσφυγικό καταυλισμό επέτρεψε στο τηλεοπτικό συνεργείο του ARD, του πρώτου δημόσιου γερμανικού καναλιού, να μιλήσει για 15 λεπτά με τη γερμανίδα τζιχαντίστρια.

Στη συνέντευξη δεν αναφέρει το όνομα του άντρα της παρά μόνο ότι είναι Γερμανός και την πήρε μαζί του όταν αυτή ήταν 15 χρονών. Παντρεύτηκαν λίγες μέρες αφότου εκείνη έφτασε στη Συρία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο σύζυγος φέρεται να είναι ο συλληφθείς, από τους Κούρδους, με το αραβικό ψευδώνυμο Αμπού Γιασίρ αλ Αλμάνι. Η Λεωνόρα φέρεται να είναι η τρίτη γυναίκα του και ο ίδιος να είχε φθάσει πολύ υψηλά στην ιεραρχία. Η ίδια είναι από τη Σαξονία. Ηθελε να αποκτήσει νωρίς παιδιά. Επαφή με γυναίκες που σκέφτονταν όπως η ίδια στη Συρία απέκτησε μέσω whatsapp:

«Ηταν η ιδανική λύση. Μπορούσα απλώς να φύγω από τη Γερμανία και να πάω στη Συρία. Μπορούσα να παντρευτώ. Στη Γερμανία δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό να παντρεύεσαι πριν από τα 18 και να αποκτάς παιδιά. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσα να παντρευτώ έναν Αραβα».

«Μην με φοβάστε… »

Στη Ράκα, όπου καταρχάς έμενε όπως λέει, η ζωή της ήταν τόσο ήσυχη που δεν έχει τίποτα να διηγηθεί. Ασχολούνταν μόνο με τα παιδιά. Οταν όμως το Ισλαμικό Κράτος έχασε τον έλεγχο της Ράκα έπρεπε διαρκώς μαζί με τον άντρα της και τα παιδιά να αλλάζει τόπο διαμονής. Πολύ συχνά πεινούσαν. Οσο για φάρμακα και γιατρούς, ούτε λόγος.

«Πριν φύγω από το Ισλαμικό Κράτος έζησα τον τρόμο, πραγματικό τρόμο».

Τώρα ελπίζει να γυρίσει πίσω στους γονείς της και στους φίλους της. Οπως λέει, οι γονείς της πολλές φορές προσπάθησαν να την πάρουν από το Ισλαμικό Κράτος.

«Δεν θα προκαλέσω προβλήματα. Δεν έχω πρόθεση να βάλω βόμβες, να κάνω τρομοκρατικές επιθέσεις. Θέλω απλώς να ζήσω τη ζωή μου με τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου να έχουν ένα καλύτερο μέλλον και να μη ζήσουν όπως στο Ισλαμικό Κράτος».

Οπως όλοι οι ισλαμιστές που θέλουν να επιστρέψουν στη Γερμανία θα πρέπει να εξηγήσει πού ήταν και τι ακριβώς έκανε στο αποκαλούμενο Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους. Καταλαβαίνει ότι οι άλλοι μπορεί να τη φοβούνται, όπως λέει, αλλά τονίζει πως το μόνο που θέλει, όπως άλλωστε όλες οι γυναίκες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Unicef, είναι απλώς να ζήσει ήσυχα. Αν θα την πιστέψουν και οι γερμανικές αρχές, είναι μια άλλη ιστορία.

Πηγή: Deutche Welle

Γράψτε το σχόλιό σας