Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμπανάκι Βέμπερ σε Ορμπάν να σταματήσει τις δηλώσεις κατά των Βρυξελλών

Καμπανάκι Βέμπερ σε Ορμπάν να σταματήσει τις δηλώσεις κατά των Βρυξελλών

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως θέλει να κάνει μια τελευταία προσπάθεια να κρατήσει τον Βίκτορ Όρμπαν και το κόμμα του στο ΕΛΚ, ενώ την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί πρόκειται να συζητήσουν τον ενδεχόμενο αποκλεισμό του στις 20 Μαρτίου.

Προειδοποίηση προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν να σταματήσει τη ρητορική του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν θέλει παραμένει ο ίδιος και το κόμμα του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, απηύθυνε ο κορυφαίος υποψήφιος των συντηρητικών στις επικείμενες ευρωεκλογές, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως θέλει να κάνει μια τελευταία προσπάθεια να κρατήσει τον Όρμπαν στο ΕΛΚ, ενώ την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί πρόκειται να συζητήσουν τον ενδεχόμενο αποκλεισμό του στις 20 Μαρτίου.

«Ο Βίκτορ Ορμπάν πρέπει να βάλει τέλος μια για πάντα στις εκστρατείες της κυβέρνησής του κατά των Βρυξελλών», φέρεται να δήλωσε ο Βέμπερ. Τον κάλεσε δε «να ζητήσει συγγνώμη από άλλα κόμματα που είναι μέλη του ΕΛΚ και να διασφαλίσει την ύπαρξη του πανεπιστημίου Central European University στη Βουδαπέστη».

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί την εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας ότι διαστρεβλώνει την αλήθεια για τη μετανάστευση στην Ένωση, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφά για τις εκλογές του Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κεντροδεξιά ευρωομάδα ανακοίνωσε χθες πως δεχθεί προσφυγές κατά του Ορμπάν και του Fidesz από 12 κόμματα μέλη του σε εννέα χώρες της ΕΕ και πως η 20η Μαρτίου έχει οριστεί ως η ημέρα των αποφάσεων.

Στη Βουδαπέστη, το Fidesz ανακοίνωσε πως θέλει να παραμείνει στο ΕΛΚ. «Δεν θέλουμε να φύγουμε από το ΕΛΚ, ο στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές δυνάμεις εντός του ΕΛΚ», απάντησε το γραφείο Τύπου του Fidesz.

Το ΕΛΚ έχει 217 ευρωβουλευτές στο 750μελές Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι 12 από τους οποίους ανήκουν στο Fidesz. Σύμφωνα με την δημοσκοπήσεις ο κύριος κορμός της παράταξης φαίνεται να παραμένει, ωστόσο θα αποδυναμωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024