Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θ. Μεγαλοοικονόμου: Οι αξέχαστες, σπαρταριστές στιγμές της βουλευτού - ποιήτριας

Θ. Μεγαλοοικονόμου: Οι αξέχαστες, σπαρταριστές στιγμές της βουλευτού – ποιήτριας

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων στον Πειραιά το 2015. Από τότε η πολιτική σταδιοδρομία της έχει περάσει από χίλια κύματα, γεγονός είναι πάντως πως δεν μας έχει αφήσει ούτε λεπτό να βαρεθούμε, προσφέροντάς μας μοναδικές στιγμές

Διανύουμε μια εποχή που το ελληνικό κοινοβούλιο βρίθει από «μορφές». Καρατερίστες -που θα λέγαμε στο σινεμά- που μπορεί να μην προσφέρουν πολλά ουσιώδη στην πολιτική ζωή του τόπου, ωστόσο δεν μας κάνουν να βαριόμαστε, και στο κάτω-κάτω σκάει και το χειλάκι μας τους ζοφερούς καιρούς που ζούμε.

Μέχρι πρότινος, τον άτυπο τίτλο του πρωταγωνιστή του ιδιότυπου αυτού «θιάσου» κρατούσε επάξια ο Γιάννης Μεχελογιαννάκης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις αλησμόνητες στιγμές που μας χάρισε ο εμπνευστής του «ανδρός πεσούσης, πας ανήρ ανδρεύεται» που είχε πει για τον Γιώργο Παπανδρέου το 2011. Ή την αλησμόνητη, μοναδική παγκοσμίως, απεργία πείνας μιας, δυο ημερών που είχε κάνει στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενος στο πλευρό των προσφύγων, με τον τηλεοπτικό φακό να τον συλλαμβάνει -σε live μετάδοση- να μασουλάει ένα κουλούρι ξαπλωμένος κατάχαμα, μέσα στα σκεπάσματα των προσφύγων…

Ωστόσο, ο καιρός πέρασε και ο Γιάννης ο Μιχελογιαννάκης έφυγε από το προσκήνιο, στερώντας μας επικές στιγμές όπως οι παραπάνω… Ωστόσο, καθώς ως γνωστό η φύση αποστρέφεται το κενό, αυτό καλύφθηκε σχετικά γρήγορα από μια άλλη προσωπικότητα, τολμούμε να πούμε, μεγαλύτερου βεληνεκούς του προαναφερθέντος.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων στον Πειραιά το 2015. Από τότε η πολιτική σταδιοδρομία της έχει περάσει από χίλια κύματα, γεγονός είναι πάντως πως δεν μας έχει αφήσει ούτε λεπτό να βαρεθούμε.

Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε μερικές από τις πιο αλησμόνητες στιγμές που μας έχει χαρίσει…

Ταύρος εν υαλοπωλείο

Ήταν 18 Δεκεμβρίου του 2017 όταν η ανεξάρτητη -τότε- βουλευτής, σε έξαλλη κατάσταση, εισέβαλε στο γραφείο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος την ώρα εκείνη απουσίαζε.

Ουρλιάζοντας φράσεις όπως «είστε πουλημένοι» και «ξεπουληθήκατε στη Νέα Δημοκρατία», η κ. Μεγαλοοικονόμου επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Μάριο Γεωργιάδη επειδή παραβρέθηκε στο προγραμματικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια τύχη είχε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Διονύσης Μποτώνης ο οποίος είχε την ατυχή έμπνευση να της επισημάνει ότι πλέον εκείνη δεν ανήκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, οπότε προς τι η επίθεση… Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε την περιγραφή. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε…

Οι κουραμπιέδες των Πρεσπών

Μια ημέρα μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών η, αν μη τι άλλο, ευρηματική κ. Μεγαλοοικονόμου αποφάσισε να τρολάρει τους 147 βουλευτές οι οποίοι την καταψήφισαν.

Έτσι λοιπόν εμφανίστηκε στο εντευκτήριο της Βουλής κρατώντας ισάριθμους… κουραμπιέδες τους οποίους κέρασε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει είναι προφανές. Άλλωστε, η κίνηση ήλθε λίγο μετά τις δηλώσεις της με τις οποίες αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «λεβεντιά» και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης «κουραμπιέδες».

Αυτός, αυτή και… τα αγγούρια

Μετά τους κουραμπιέδες σειρά είχαν τα κηπευτικά. Σε τηλεοπτική κόντρα που είχε με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, η κ. Μεγαλοοικονόμου του πρόσφερε ένα καλάθι με ζαρζαβατικά, κάνοντας την απαράιτητη διευκρίνηση:

«Αυτό το κάνω δώρο στον κ. Γιακουμάτο, διότι προχθές μίλησε υποτιμητικά για τη λαχαναγορά. Υποτίμησε τη λαχαναγορά του Ρέντη σε μία συνάντηση που είχαμε σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό. Συγκεκριμένα όταν είπε ότι ξέρω τα θέματα της αγοράς εκείνος μου μίλησε υποτιμητικά και είπε: «Ποια της λαχαναγοράς του Ρέντη;»», είπε η βουλευτής.

Αίσθηση αρχικά και σφοδρές αντιδράσεις στη συνέχεια προκάλεσε η διευκρίνησή που έκανε ότι στο καλάθι δεν είχε βάλει αγγούρια.

«Σε συνέντευξή σας είχαν πει ότι δέχεστε φλερτ από γυναίκες και εσείς είχατε απαντήσει ότι δεν είστε ομοφυλόφιλος. Γι αυτό και δεν σας έβαλα», του είπε.

Κάν’ το όπως τα top model

Ήταν τέλη Φεβρουαρίου του 2019 όταν η ανεξάντλητη κ. Μεγαλοοικονόμου ξαναχτύπησε. Για την ακρίβεια, αυτή τη φορά κατά ριπάς!

Μιλώντας στον ρ/σ ΑΡΤ 90,6, αποκάλυψε στο πανελλήνιο ότι της προτάθηκε ο ρόλος του… μοντέλου, και μάλιστα της ζητήθηκε να αναλάβει να διαφημίσει ολόκληρη σειρά ρούχων, μια πρόταση που σκέφτεται πολύ σοβαρά!

«Μου έχει γίνει πρόταση από γυναικεία ενδύματα να κάνω μια διαφημιστική καμπάνια, σε ρούχα γυναικεία, από πρωινά μέχρι βραδινά. Δεν θα διαφημίσω μαγιό. Ενδύματα, ταγέρ κλπ… Αυτό το σκέφτομαι και αν τελικά το δεχθώ θα δώσω τα χρήματα στη Γέφυρα Ζωής για τα άτομα με αναπηρία» είπε και προχώρησε στην επόμενη συνταρακτική αποκάλυψη.

Το όνειρό της, μας είπε, ήταν να γίνει ηθοποιός και, μαντέψτε, δεν το έχει εγκαταλείψει ακόμα:

«Θέλω να συνεχίσω το Πάντειο, το είχα παρατήσει στο δεύτερο έτος και θα ήθελα να ασχοληθώ με την δραματική! Η νονά μου Σοφία Βέμπο είχε πει ότι θα ήμουν πολύ καλή. Μου έμεινε ο καημός»!, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαλλιοτράβηγμα από τα λίγα

Ο Φεβρουάριος ήταν, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, ο μήνας της. Μετά τους κουραμπιέδες, τα αγγούρια, τις επιδείξεις μόδας, και τα συναφή, η κ. Μεγαλοοικονόμου μας επιφύλασσε άλλη μια μεγάλη στιγμή. Η κοινή παρουσία της σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο εξελίχθηκε σε επικό… μαλλιοτράβηγμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γ. Καλλιάνος κλήθηκε να εξηγήσει τι είχε συμβεί με την έδρα της Ένωσης Κεντρώων που κατείχε η κ. Μεγαλοοικονόμου.

Μετά την ανταλλαγή των πρώτων «πυρών» σχετικά με το θέμα, ο Γιάνης Καλλιάνος είπε προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «οφείλετε να μην βάζετε πράγματα στο στόμα που δεν έχω πει. Δεν ξέρετε τον εαυτό μου καλύτερα από μένα».

Τη φράση αυτή η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου τη θεώρησε «χτύπημα κάτω από τη μέση» και εξερράγη λέγοντάς του: «Ξέρεις γιατί έφυγες; Γιατί ξέρεις μετεωρολογία; Είσαι μετεωρολόγος ή μαθηματικός; Οι μετεωρολόγοι και οι δημοσκόποι είναι εκτός πραγματικότητας. Αν θέλετε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ξέρω να τα δίνω κι εγώ».

«Δεν ήρθα εδώ για να τσακωθώ και να ξεφτιλιστώ, όπως ξεφτιλίζεστε εσείς. Εδώ και 3,5 χρόνια κάνω μια προσπάθεια…» απάντησε ο Γιάννης Καλλιάνος με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στις προσωπικές επιθέσεις: «δεν είναι μετεωρολόγος, το γράφουν τα σάιτ. Μαθηματικός είναι, δεν είναι πιστοποιημένος μετεωρολόγος. Κι εγώ είμαι αστροναύτης».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε αρχικά για την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων ότι «εγώ έκανα δήλωση, ότι δεν είμαι σκίουρος να γαντζώνομαι από καρέκλες, δεν δέχομαι τέτοια δώρα» και πέρασε στην αντεπίθεση: «σε ό,τι αφορά τη μετεωρολογία και το αν είμαι μετωρολογος, η κυρία Μεγαλοοικονόμου φαίνεται ότι ξέρει τι γράφει το πτυχίο μου, τι ειδίκευση έχει το μεταπτυχιακό μου… Είστε 70 χρονών γυναικά και σας παίζει το ράδιο αρβύλα όλη μέρα. Μπαίνετε στα κανάλια και γελάνε τα στούντιο, γελάει όλη η Ελλάδα.

Η αναφορά στην ηλικία της, προκάλεσε νέα έκρηξη της βουλετίνας του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε τον Γιάννη Καλλιάνο για σεξισμό, διευκρινίζοντας πάντως πως «δεν είμαι 70, έχω γεννηθεί το 1953»…

Με λένε Θεοδώρα, σε λένε Αλέξη…

Τελευταίο μαργαριτάρι της κ. Μεγαλοοικονόμου είναι το περίφημο πια αριστουργηματικό τραγούδι-ύμνο στον Αλέξη Τσίπρα με τους στίχους: «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης. Η κάθε σου λέξη, ομόνοια και καταπέλτης».

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της Νανάς Παλαιτσάκη αποκάλυψε πως θεωρεί τον πρωθυπουργό «πολύ γοητευτικό» και πως θα ήθελε να χορέψει μαζί του.

«Δεν καταλαβαίνει από βαρίδια. Δεν θα ακολουθήσει κάτι που θα του πει ένας υπουργός ή συνεργάτης του αν δεν τον θέλει ο ίδιος» σημείωσε. Αναφορικά με την πρώτη της συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τόνισε πως τον είδε μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού ως ανεξάρτητη βουλευτή.

«Με δέχθηκε στο σαλόνι, ήταν κρυωμένος και φοβόταν μην την κολλήσει. «Δεν με πτοούν τα μικρόβια, εγώ τα μασάω» του είπε εκείνη, αποκαλύπτοντας ότι αν τη ζητούσε σε χορό θα προτιμούσε κάτι δυναμικό, «ένα τσα-τσα».

Επίσης, από την ίδια συνέντευξη μάθαμε πώς έκαμψε τις αντιρρήσεις του μεγάλου γιου της για την εμπλοκή της με την πολιτική. Καθώς εκείνος ανησυχούσε για τις επιπτώσεις που θα είχε η επιλογή αυτή στην οικογένεια και την επιχειρηματική της φήμη, η αποφασιστική μητέρα τον αποστόμωσε: «Παιδί μου με την πολιτική θα ασχοληθώ, δεν θα κατέβω για π@@@@».

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024