Στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα στον τομέα της ασφάλειας αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών.

«Πριν από μερικούς μήνες έγινε καταδρομική επίθεση, εγκληματική, δολοφονική στο Α.Τ. Ομονοίας. Προχθές στο Α.Τ. Ακροπόλεως, στους αθλητικούς χώρους δέρνονται και σκοτώνονται δεν παρεμβαίνει κανείς», ανέφερε ο τομέαρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας στον ρ/σ Real, και συνέχισε: «Εντός φυλακών Κορυδαλλού εκτελούνται συμβόλαια θανάτου κάθε 15 ημέρες, εξαφανίζεται κόσμος, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Έξω στην κοινωνία μπουκάρουν στα σπίτια συμπολιτών μας, και ο αρμόδιος υπουργός μέχρι πρότινος έλεγε να κάνουμε ότι κοιμόμαστε. Δεν είναι υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι υπουργείο Ανασφάλειας του Πολίτη».

«Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τους πολίτες, τα πράγματα είναι στο χειρότερο επίπεδο που έχουν βρεθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Κικίλιας, δίνοντας ευθεία απάντηση στον Νίκο Παππά, ο οποίος σχολιάζοντας την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Α.Τ. Ακροπόλεως ισχυρίστηκε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ είχε κλείσει λόγω των αλλεπάλληλων επιθέσεων που δέχθηκε για κάποιο διάστημαα.

«Ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε δημοσίως ότι εγώ με Προεδρικό Διάταγμα άνοιξα το Α.Τ. Ακροπόλεως και ήταν ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειας μας για την τάξη και την ασφάλεια μέσα στην Αθήνα. Καλό είναι να συναντηθούν τουλάχιστον μεταξύ τους», απάντησε με δηκτική διάθεση ο Β. Κικίλιας.