Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσθένης Δαββέτας: Η νέα μεταγραφή της Ένωσης Κεντρώων από τη ΝΔ

Δημοσθένης Δαββέτας: Η νέα μεταγραφή της Ένωσης Κεντρώων από τη ΝΔ

«Ο κ. Δαββέτας ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο Paris IV θα δώσει την μάχη των εκλογών, ως υποψήφιος στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος, με όλες του τις δυνάμεις, για μια ισχυρότερη Ένωση Κεντρώων» σύμφωνα με την ανακοίνωση

Ένα ακόμα πρώην στέλεχος της ΝΔ εντάχθηκε στην Ένωση Κεντρώων, μετά και την πρώην βουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σταυρινούδη.  Ο λόγος για τον καθηγητή Πανεπιστημίου Δημοσθένη Δαββέτα, τη μεταγραφή του οποίου ανακοίνωσε με δελτίο τύπου το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι κ. Δαββέτας διδάσκει ποίηση και σύγχρονη τέχνη στο πανεπιστήμιο Paris IV και θα δώσει την μάχη των εκλογών, ως υποψήφιος στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος, με όλες του τις δυνάμεις, για μια ισχυρότερη Ένωση Κεντρώων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δαββέτας ήταν ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το 2014. Ο κ. Δαββέτας είχε εξαιρετική σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και όπως αναφέρει ο καθηγητής στη σελίδα του στο facebook, διετέλεσε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2014.

Στο βιογραφικό που υπάρχει στην προσωπική του ιστοσελίδα σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι ο κ. Δαββέτας «έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και είναι διδάκτωρ Αισθητικής στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Διδάσκει στο IESA στο Παρίσι και πραγματοποιεί σεμινάριο με θέμα Ποίηση και Σύγχρονη Τέχνη στο Πανεπιστήμιο Paris IV. Έχει διδάξει Φιλοσοφία τής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Strate Collège και στο Créapole στο Παρίσι. Έχει παραδώσει σεμινάρια Φιλοσοφίας της Τέχνης στο École des Beaux-Arts (Παρίσι) καί Φιλοσοφία Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Συχνά, δίνει διαλέξεις σε σχολές τέχνης και πανεπιστήμια.

Ποιητής καί συγγραφέας, ζωγράφος και εικαστικός, γράφει ήδη από το 1982 σχετικά άρθρα και δοκίμια στα περιοδικά Art Forum, Art in America, Art Studio, Beaux Arts Magazine, Galleries Magazine, Parkett Risk, και στις εφημερίδες Liberation, Figaro & Les Echos.

Έχει εκδώσει σειρά βιβλίων, αρκετά από τα οποία έχουν κυκλφοορήσει και στο εξωτερικό, ενώ τα εικαστικά του έργα έχουν εκτεθεί σε πολλές χώρες, και στην Ελλάδα. Το 2014 παρουσιάστηκε ἡ τελευταία έκθεση ζωγραφικής του στο Maison Européenne de la Photographie, στο Παρίσι».

Να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα του κ. Δαββέτα ακολουθεί την πολυτονική γραφή…

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024