Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη επίθεση Κωσταράκου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη

Απίστευτη επίθεση Κωσταράκου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη

Νέα επίθεση κατά του υπουργού Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, εξαπέλυσε ο Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Νέα επίθεση κατά του υπουργού Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, εξαπέλυσε ο Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Με άρθρο του ο κ. Κωσταράκος τονίζει ότι ο υπουργός λέει αστειότητες στη Βουλή ενώ υπογραμμίζει ότι θα χρειαστούν πολλά για να αναδιοργανωθούν οι ΕΔ.

Αναλυτικά το άρθρο:

Ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης απήντησε πρόσφατα σε δύο ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την κατάργηση του Διακλαδικού Διακριτικού Αεράμυνας. Η απάντηση θα μπορούσε να είναι απλά αστεία, εάν δεν ήταν τραγική και ανάξια των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Το αστείο ξεκινά ήδη από την εισαγωγική στην απάντηση φράση: «Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης (…) σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου (…). Διακλαδική Επιτροπή αποφάσισε (…)». Ως ο ίδιος να μην γνώριζε ή να ήταν αμέτοχος στις αποφάσεις που λήφθηκαν από το ΓΕΕΘΑ επί της αρχηγίας του. Ήδη από την εισαγωγή της, η απάντηση στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο έδωσε το στίγμα της σοβαρότητάς της, ή καλύτερα, της απουσίας αυτής, και της διάθεσης απαξίωσής της διαδικασίας.

Θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στον κ. Αποστολάκη, ότι δεν μπορεί να λέει αστειότητες όταν απαντάει στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν απευθύνεται σε ένα πρόσωπο, τον ερωτώντα, τον οποίον ενδεχομένως σε προσωπικό επίπεδο να μην τον σέβεται. Απαντάει σε έναν θεσμό, απαντάει στο σύνολο του ελληνικού λαού και οφείλει να απαντάει με σεμνότητα και ταπεινότητα. Και εάν νομίζει ότι το ζήτημα ήταν ασήμαντο κι ως εκ τούτου η ζημιά την οποία προκάλεσε είναι αμελητέα, τον πληροφορώ ότι κάνει, για πολλοστή φορά, λάθος.

Το θέμα των διακριτικών που κατάργησε εκ πρώτης όψεως φαίνεται «εσωτερικό», συντεχνιακό και ανάξιο προσοχής. Η ανάλυση του όμως καταδεικνύει ταπεινά κίνητρα και απαράδεκτες πρακτικές ψευδών αναφορών προς το Κοινοβούλιο που δυναμιτίζουν την αξιοπιστία μας. Το διακριτικό αυτό καταργήθηκε σε μια ανώφελη επίδειξη ισχύος με «πολιτικά» κίνητρα που σκοπό έχει την απαξίωση και την πτώση του ηθικού των χιλιάδων στελεχών του Συστήματος Αεροπορικού Ελεγχου (ενδεχομένως άγνωστος όρος για τον Υπουργό). Ενδεχομένως το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδει με σεβαστές και υπερήφανες Ενοπλες Δυνάμεις. Δυστυχώς η προσωπική του εμπάθεια για όσους δεν ανήκουν στο κύκλο του ή ενδεχομένως άνωθεν πολιτική κατεύθυνση τον οδηγούν στο να κάνει αθλιότητες και προσβλητικές «πολιτικές» ενέργειες σε βάρος των στελεχών του Στρατού και της Αεροπορίας αλλά και σε βάρος της διακλαδικότητας (άλλη μία άγνωστη λέξη) των ΕΔ που δυστυχώς τόσο πολέμησε και πολεμάει.

Όσο δε για την απόφασή του να καταργήσει το εθνόσημο από τις στολές (μια ακόμα δυσάρεστη και απρεπής πολιτική πράξη) φαίνεται ότι δικαιολογείται από το ότι και αυτός αλλά και οι «φίλοι» του που προσπάθησαν να τον δικαιολογήσουν στα ΜΜΕ, ενδεχομένως δεν γνωρίζουν ότι αυτό που κατάργησαν δεν είναι ένα «όμορφο» διακριτικό αλλά το επίσημο εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σπάνιο αυτό για Αξιωματικό, αλλά ενίοτε συμβαίνει. Είναι θέμα μόρφωσης και στρατιωτικής παιδείας που φαίνεται ότι εδώ απουσιάζουν. Αυτό το τελευταίο προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα και από την ευκολία με την οποία στήριξε και στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και από τον ενθουσιασμό με τον οποίον υποδέχτηκε την κύρωσή της.

Φαίνεται όμως ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Σε άλλη απάντηση του κ. Αποστολάκη, σε ερώτημα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αναφορικά με την αναβολή εκδήλωσης με τον τίτλο « Μακεδονία μία και ελληνική», η οποία είχε προγραμματιστεί στο Πολεμικό Μουσείο την 29 Ιανουαρίου 2019 από τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, ο Υπουργός επιρρίπτει την ευθύνη της αναβολής της εκδήλωσης στην Ενωση Αποστράτων Αξκων Στρατου(ΕΑΑΣ), η οποία φέρεται να το αιτήθηκε. Δυστυχώς για εκείνον, η ΕΑΑΣ τον διέψευσε με επίσημη ανακοίνωσή της. Εάν όντως ο ΥΕΘΑ εψεύσθη προσπαθώντας να αποσείσει τις ευθύνες του, βρισκόμαστε δυστυχώς αντιμέτωποι με αδιανόητες μέχρι πρόσφατα πρακτικές για τις ΕΔ, οι οποίες αντικατοπτρίζουν πρωτοφανή έλλειψη στρατιωτικού ήθους. Και πάλι, το ΥΠΕΘΑ δεν μπορεί να λέει ψέμματα στη Βουλή των Ελλήνων με υπογραφή του ΥΕΘΑ για κανένα λόγο. Σε οποιαδήποτε δυτική χωρά θα είχαν διαταχθεί ανακρίσεις, όχι για την ακύρωση της εκδήλωσης αλλά για την ψεύδη ή όχι αναφορά της εκτελεστικής προς τη νομοθετική εξουσία. Αντίστοιχα βέβαια, αν αποδειχθεί ότι η Ένωση Αποστράτων ψεύδεται θα πρέπει να ζητηθεί άμεσα η παραίτηση των υπευθύνων. Εάν αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές δεν αναστραφούν άμεσα και δραστικά, οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Ριζική οργάνωση

Τελικά, μετά τα τραγικά τέσσερα χρόνια υπουργίας Καμμένου και αρχηγίας Αποστολάκη και τώρα υπουργίας Αποστολάκη, εκείνος ο οποίος στη συνέχεια θα αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα χρειαστεί να επιβάλλει από την πρώτη στιγμή ριζική οργανωτική και «ηθική» ανασυγκρότηση. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να μάθουν ξανά να μην λένε ψέματα, να μη κοροϊδεύουν τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας, να μη κάνουν θεατρινισμούς και γελοιότητες, να μην διακινδυνεύουν την εθνική πολιτική, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα για ιδιοτελείς σκοπούς, να μην εμπλέκονται σε πολιτικές δραστηριότητες, να μην βάζουν σε ζωτικές θέσεις διοικήσεως ανάξιους συγγενείς τους, και να μην κάνουν κακό στους συναδέλφους τους. Θα πρέπει να ξαναθυμηθούν τον όρκο, τις στρατιωτικές αρετές και το στρατιωτικό «ήθος», όπως αυτά περιγράφονται στους Στρατιωτικούς Κανονισμούς και Νόμους. Την οφείλουμε αυτή την «ολική επαναφορά» τόσο στον ελληνικό λαό που στηρίζει τις ΕΔ μας όσο και στα πραγματικά μάχιμα και πανάξια στελέχη των ΕΔ που αγρυπνούν σε στεριά, θάλασσα και αέρα για να παραμένουμε ελεύθεροι και να μένει η Ελλάδα μας ακέραια και αλώβητη.

Κύριε Τσίπρα, με τις επιλογές σας στην κυβέρνησή σας βλάψατε και την Εθνική Άμυνα. Δεν ήταν δικαίωμά σας, ούτε του κ. Καμμένου, ούτε του κ. Αποστολάκη. Η Εθνική Άμυνα είναι η Ελλάδα η ίδια. Είναι η επιβίωσή της. Είναι η επιβίωση αυτού που οι Έλληνες αποκαλούν Πατρίδα. Εκείνοι οι οποίοι σύντομα θα σας διαδεχθούν θα έχουν βαρύ και δύσκολο έργο. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουν και θα ξαναφέρουν την Εθνική μας Άμυνα στο επίπεδο που απαιτείται, όπως επιβάλλουν οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε !! Διότι κατά τη ρήση του Χαριλάου Τρικουπη «Η Ελλάς θέλει να ζήσει, και θα ζήσει».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024