Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο σεξ πρέπει να κάνετε για να ζήσετε περισσότερο;

Πόσο σεξ πρέπει να κάνετε για να ζήσετε περισσότερο;

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι το σεξ μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία, συμβάλλοντας μάλιστα σημαντικά και στην μακροζωία

Το σεξ δεν είναι μόνο διασκέδαση και παιχνίδια. Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι το σεξ μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία, συμβάλλοντας μάλιστα σημαντικά και στην μακροζωία.

Το σεξ μπορεί να ανακουφίσει το άγχος, να βελτιώσει τον ύπνο, να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βεβαίως, να σας κάνει να αισθάνεστε πιο κοντά στον σύντροφό σας.

Μια αμερικανική επιστημονική έρευνα ωστόσο, δείχνει ότι τα καλά νέα δεν σταματούν εκεί: Το να κάνετε σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί επίσης να βοηθήσει όπως άλλοι παράγοντες και στη μακροζωία.

Η έρευνα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, παρακολούθησαν τη σεξουαλική ζωή μιας ομάδας από 129 μητέρες που βρίσκονταν σε σχέση. Οι συμμετέχουσες έδιναν καθημερινά αναφορές για την ευχαρίστηση που αισθάνονταν κοντά στους συντρόφους τους, αλλά και για το πόσες φορές είχαν σεξουαλική επαφή. Οι ερευνητές πήραν επίσης δείγματα αίματος από τις γυναίκες, αναλύοντας κύτταρα για δείκτες γήρανσης.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τις αναφορές των γυναικών στα δείγματα αίματός τους, βρήκαν ένα συναρπαστικό μοτίβο. Οι μητέρες που έκαναν σεξ με τους συντρόφους τους, τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας είχαν σημαντικά μεγαλύτερα τελομερή – το προστατευτικό κάλυμμα στο DNA που καθορίζει τη διάρκεια ζωής ενός κυττάρου – από όσες δεν έκαναν σεξ.

Φρένο στη διαδικασία γήρανσης

Με την πάροδο του χρόνου, τα τελομερή καταρρέουν ως αποτέλεσμα συνηθειών όπως η κακή διατροφή, η βαριά κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και τη φυσική διαδικασία της γήρανσης. Ωστόσο τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης δείχνουν ότι το συχνό σεξ μπορεί να «επισκευάσει» και να επιμηκύνει τα τελομερή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρα που μας κρατούν νέους ζουν περισσότερο και μαζί με αυτά και εμείς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν συνδέσει τα πιο κοντά τελομερή με προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης. Αντίθετα, τα πιο μακριά τελομερή βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών.

Η μελέτη μπορεί είναι μικρή και τα ευρήματα της θα πρέπει να επιβεβαιωθούν με περαιτέρω έρευνα, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα κακό με την εφαρμογή αυτών των ευρημάτων στην καθημερινότητά σας…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024