Τo Beverly Hills 90210 είναι το τελευταίο διάστημα θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Η επιστροφή της σειράς που σημάδεψε τα 90s έφερε χαμόγελα στους 30+ αλλά και μνήμες μια περασμένης εφηβείας.

Η αναμονή των ονομάτων που έβαλαν την υπογραφή τους στη νέα προσπάθεια δεν κράτησε πολύ καθώς οι περισσότεροι ήταν πρόθυμοι να επιστρέψουν στο σχολείο που τους έδωσε τεράστια δημοσιότητα.

Παρόλα αυτά ο Luke Perry και η Shannen Doherty οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί που δεν ανακοινώσει ακόμα τη συμμετοχή τους. Και εκεί που ελπίζαμε ότι ο Ντίλας και η Μπρέντα θα είναι πάλι μαζί μας ξαφνικά όλα άλλαξαν.

Η είδηση το βράδυ της Κυριακής σόκαρε του χιλιάδες φαν της σειράς αλλά η πίστη ότι ο «Ντίλαν» θα τα καταφέρει μας καθησύχαζε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο Luke Perry σε ηλικία 52 ετών έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη σε συναδέλφους αλλά και πιστούς τηλεθεατές της σειράς.

Το 90210 είναι ο πιο διάσημος ταχυδρομικός κωδικός της Αμερικής. Στην περιοχή που δεσπόζουν οι βίλες των διάσημων μια οικογένεια και μια ολόκληρη παρέα κατάφερε να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον για πάνω από δέκα χρόνια. Γιατί μπορεί όλα να ξεκίνησαν το 1990 αλλά οι δέκα κύκλοι και οι μικρότεροι καλοκαιρινοί μαζί με τα τέσσερα spin off δεν άφηναν με τίποτα τη σχέση του κοινού με τούς ήρωες να διακοπεί. Στην Ελλάδα η σειρά έπαιζε συνεχώς για πάνω από 15 χρόνια καθώς ακόμα και χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο απολαμβάναμε την παρέα του Beverly σε επαναλήψεις.

Η ιδέα για τη σειρά ξεκίνησε από τον παραγωγό Άαρον Σπέλινγκ ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει τα δικαιώματα του Degrassι αλλά η προσπάθεια απέτυχε. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του παρέα με μαθητές λυκείου. Η πρώτη νεανική σαπουνόπερα της δεκαετίας του ’90 πήρε σάρκα και οστά και γρήγορα έγινε παγκόσμια τάση.

Η απουσία ανάλαφρων προγραμμάτων τον Φεβρουάριο του 1991 κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου έδωσε την ευκαιρία στο FOX που δεν είχε ενημερωτικό τμήμα να μονοπωλήσει το κοινό που δεν ενδιαφερόταν για πολιτική και σε λίγες μέρες το Beverly είδε τα νούμερα τηλεθέασης να ανεβαίνουν σημαντικά. Η πορεία συνεχίστηκε ανοδική με τους ήρωες να γίνονται καθημερινοί μας φίλοι και τους έρωτες τους να απασχολούν τους έφηβους και όχι όλου του δυτικού κόσμου.

Ο έρωτας του Ντίλας με την Κέλι, η διεκδίκηση της Μπρέντα, ο πάντα ήσυχος ανερχόμενος δημοσιογράφος Μπράντον, η ηθική Ντόνα αλλά και η υπόλοιπη παρέα γρήγορα έφυγε από το πολύ νεανικό ύφος, τα ηθικά διδάγματα και τις συμβουλές και έγινε μια σαπουνόπερα για όλες τις ηλικίες.

Η πτώση άρχισε όταν από την παρέα αποχώρησε η Μπρέντα μετά από διαμαρτυρίες των συναδέλφων της για ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά και ο Ντίλαν και ο Μπράντον.

Οι Τζένι Γκαρθ, ο Μπράιαν Ώστιν Γκριν, ο Ίαν Ζίρινγκ και η Τόρι Σπέλινγκ ήταν οι αρχικοί ηθοποιοί που άντεξαν μέχρι το τέλος αλλά και οι πρώτοι που ενθουσιάστηκαν με το come back του Beverly. Μια επιστροφή που δυστυχώς δεν θα μπορεί να είναι πανηγυρική μετά το θάνατο του Luke Perry.