Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάρκας : Οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφωθούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μπάρκας : Οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφωθούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στα εργασιακά τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας σημειώνοντας μεταξύ άλλων την υποχρέωση των εργοδοτών να συμμορφωθούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την ενίσχυση του ΣΕΠΕ. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι, είπε

Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στα εργασιακά τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας σημειώνοντας μεταξύ άλλων την υποχρέωση των εργοδοτών να συμμορφωθούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αύξηση της αποτελεσματικότητα του έργου και των ελέγχων του ΣΕΠΕ, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι, είπε χαρακτηριστικά, «αυτός της υπεράσπισης της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων και αυτός της υπεράσπισης των λίγων και δυνατών» πρόσθεσε.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1. ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή έχουν θεσμοθετήσει την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και, άρα, όλοι οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφωθούν με αυτό».

Αναφερόμενος στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τόνισε πως το υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), όλο αυτό το διάστημα, έχουν προβεί σε σωρεία ελέγχων, «ενώ εκατομμύρια ευρώ δεδουλευμένων έχουν επιστρέψει μέσα από το έργο της επιθεώρησης εργασίας στους εργαζόμενους».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε αποδυναμώσει το ΣΕΠΕ, καταργώντας δεκάδες οργανικές θέσεις, τη στιγμή που εμείς έχουμε αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό του κατά 35%, ενώ πρόστιμα έχουν επιβληθεί ακόμα και σε τραπεζικά καταστήματα. Αυτήν την πορεία θα ακολουθήσουμε και για όποια άλλη υπόθεση έρχεται στο φως» σημείωσε ο κ. Μπάρκας.

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα πρέπει να φοβάται να κάνει καταγγελία.

«Εμείς, από το 2015, υπερασπιζόμαστε καθημερινά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες αυτής της χώρας και, προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι όλα τα βήματα που κάνουμε. Αντίστοιχο ρόλο, όμως, οφείλουν να παίξουν και τα εκάστοτε σωματεία» είπε.

«Ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η Αριστερά»

Όσον αφορά το προσκλητήριο για πολιτική συστράτευση ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι το όριο γι’ αυτήν τη συμπόρευση είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μία διαδικασία που άλλαξε τον πολιτικό χάρτη και δημιούργησε μετατοπίσεις, δείχνοντας, ταυτόχρονα πως ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η Αριστερά. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν ευρείες συζητήσεις εντός του χώρου, πρώτα απ’ όλα, για να μπορέσεις να υπερασπιστείς συγκεκριμένες πολιτικές απέναντι σε άλλες, οι οποίες θα μπουν ως διλήμματα, όσο πλησιάζουμε και προς τις ευρωεκλογές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εργασιακά. Με άξονα τις πολιτικές αυτές, θα συγκρουστούν δύο κόσμοι, αυτός της υπεράσπισης της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων και αυτός της υπεράσπισης των λίγων και δυνατών. Είναι θλιβερό, για παράδειγμα, το ΚΙΝΑΛ να υπερασπίζεται τον ακραίο λόγο του κ. Μητσοτάκη» σχολίασε ο κ. Μπάρκας.

Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές, δήλωσε πως αυτές θα κριθούν από όλον εκείνο τον κόσμο που παρακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ «θα κριθούν, δηλαδή, από τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος, όπως οι ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές, τα «κόκκινα» δάνεια και την πρώτη κατοικία. Πράγματα που ο κόσμος περιμένει και θα αλλάξουν την καθημερινότητά του» υποστήριξε ο κ. Μπάρκας.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024