Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bugatti La Voiture Noire: Το ακριβότερο νέο μοντέλο στον κόσμο

Bugatti La Voiture Noire: Το ακριβότερο νέο μοντέλο στον κόσμο

Η γαλλική φίρμα από το Molsheim της Αλσατίας ανεβάζει ολοένα τον πήχη εκζήτησης παρουσιάζοντας στην 89η ελβετική έκθεση, το ακριβότερο νέο αυτοκίνητο στον κόσμο, ένα one-off δημιούργημα με σχεδιαστικές επιρροές από την αρχετυπική Atlantic και την αφαιρετική ονομασία, Το Μαύρο Αυτοκίνητο.

Πιστή στην υπόσχεσή της, η γαλλική φίρμα αποκαλύπτει από την έκθεση της Γενεύης την απόγονο της θρυλικής Type 57 SC Atlantic, που κερδίζει από τα αποδυτήρια τον τίτλο του ακριβότερου νέου αυτοκινήτου που έχει πουληθεί ποτέ καθώς αυτή η one-off σύγχρονη ερμηνεία ενός από τα ομορφότερα μοντέλα στην ιστορία της Bugatti, έχει ήδη πουληθεί αξιώνοντας 16,5 εκ. ευρώ από τον -ακόμα- άγνωστο αγοραστή του.

Διαθέτοντας ανθρακονημάτινο αμάξωμα η La Voiture Noire (Το Μαύρο Αυτοκίνητο) όπως αποφάσισαν να την ονομάσουν, ανήκει στην ίδια συνομοταξία εκκεντρικών δημιουργημάτων με την Divo μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η έννοια της αποκλειστικότητας και της εκζήτησης έχει οδηγηθεί σε ένα άλλο επίπεδο.

Στα σπλάχνα της φιλοξενείται ο θηριώδης W16 των 8,0 λίτρων που εφοδιάζει τις Chiron, Chiron Sport και την Divo ο οποίος φροντίζει να της εξασφαλίσει την κάτι παραπάνω από γενναιόδωρη ισχύ των 1.500 ίππων και των 1.600 Nm ροπής.

Στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί η εξαπλή απόληξη της εξάτμισης μια υπερβολή την οποία μόνο η Bugatti θα μπορούσε να κάνει πράξη χωρίς να θεωρηθεί καν υπερβολή ενώ στο ίδιο ακριβώς σκεπτικό, το ενιαίο πίσω φως φρένου φροντίζει να υπογραμμίζει το ούτως ή άλλως επιβλητικό της πλάτος, πλαισιωμένο από το φωτεινό σήμα της φίρμας το οποίο δεσπόζει ολογράφως στο πίσω τμήμα, σαν να υπήρχε περίπτωση να μπερδευτεί κανείς για την πατρότητα του εκκεντρικού εγχειρήματος.

Η ίδια λογική επικρατεί και στο μπροστινό τμήμα όπου το χαρακτηριστικό πέταλο της γρίλιας είναι μεγαλύτερο από ποτέ ενώ το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και για τα LED φωτιστικά σώματα που υπακούουν στο σκεπτικό μεγέθυνσης.

Το μόνο που λείπει από το παζλ είναι μια εικόνα από το εσωτερικό της, το οποίο προς το παρόν η Bugatti δεν αποκαλύπτει αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις Chiron και Divo, αντίστοιχες του εξαιρετικά υψηλού τιμήματος που αξιώνει το Μαύρο Αυτοκίνητο.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024