Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πούτιν υπέγραψε την αναστολή της Συνθήκης INF - Επιστρέφει ο εφιάλτης των πυρηνικών

Ο Πούτιν υπέγραψε την αναστολή της Συνθήκης INF – Επιστρέφει ο εφιάλτης των πυρηνικών

Υπεγράφη, από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το διάταγμα που ενεργοποιεί την αναστολή της Συνθήκης Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF) από την πλευρά της Ρωσίας, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο

Υπεγράφη, από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το διάταγμα που ενεργοποιεί την αναστολή της Συνθήκης Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF) από την πλευρά της Ρωσίας, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την INF, αρχής γενομένης από τις 2 Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία παραβιάζει τους κανονισμούς της Συνθήκης, κατηγορίες που η Μόσχα απορρίπτει.

Σε απάντηση ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι και η Μόσχα αναστέλλει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη.

Όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, η αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στην INF τίθεται σε ισχύ αμέσως αφότου υπογράψει ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Έτσι, σύμφωνα με τα ανακοινώθηκαν από το Κρεμλίνο, η Ρωσία αναστέλλει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη, είτε μέχρις ότου οι ΗΠΑ διορθώσουν τις παραβιάσεις, στις οποίες σύμφωνα με τη Μόσχα έχουν προβεί, είτε μέχρι τη λήξη της διμερούς συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Τι σημαίνει η απόσυρση της Ρωσίας

Με την απόσυρση των ΗΠΑ και της Ρωσίας από τη Συνθήκη INF εκτιμάται ότι είναι πλέον πιθανόν, όπως υπονόησαν εμμέσως πλην σαφώς και οι δύο συμβαλλόμενοι, να ξεκινήσει νέα ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών. Κάτι που αναντίρρητα θα επιφέρει σημαντικούς τριγμούς στην ευρωατλαντική ασφάλεια.

Εκτιμάται, δε, ότι οι Ευρωπαίοι θα αντιμετωπίσουν νέο δίλημμα ασφάλειας.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος μαζί με τη Συνθήκη INF να κλονιστεί μέχρι κατάρρευσης και η Συμφωνία START I του 1994, να μην ανανεωθεί για άλλα 5 χρόνια.

Αυτό θα οδηγούσε στην παντελή έλλειψη ελέγχων όλων των πυρηνικών. Να επισημάνουμε ότι η υπόψη Συμφωνία θέτει περιορισμούς στον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών και των πυραύλων-φορέων τους, περιορίζοντας τα πυρηνικά οπλοστάσια ΗΠΑ και Ρωσίας σε 1.550 κεφαλές ανά χώρα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024