Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μακρόν βάζει τέλος στην αντιπαράθεση με Ιταλία

Ο Μακρόν βάζει τέλος στην αντιπαράθεση με Ιταλία

«Πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τις σχέσεις της χώρας του με την Ιταλία και τις φραστικές αντιπαραθέσεις που προηγήθηκαν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο ιταλός ομόλογός του Σέρτζιο Ματαρέλα θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 2 Μαΐου στο Αμπουάζ (κεντρική Γαλλία) για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, με την οποία τάχθηκε υπέρ της συμφιλίωσης των δύο χωρών.

«Εγιναν υπερβολικές δηλώσεις. Υπάρχουν σήμερα περιπέτειες. Εγώ πιστεύω ότι αυτό που οφείλουμε στους λαούς μας, στην ιστορία μας και στην Ευρώπη είναι να προχωρήσουμε παρακάτω» υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος αναφορικά με την ένταση στις σχέσεις Ρώμης- Παρισιού, που κορυφώθηκε τον περασμένο μήνα με την προσωρινή ανάκληση του πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ιταλία.

«Η καλύτερη απόδειξη όλου αυτού (…) είναι πως αποφασίσαμε και οι δύο (με τον Ματαρέλα) ότι στις 2 Μαΐου, θα βρεθούμε για τα 500 χρόνια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Κλο Λισέ, στο Αμπουάζ και στο Σαμπόρ (δύο διάσημα κάστρα στο Λουάρ) με νέους από τη Γαλλία και την Ιταλία και θα μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024