Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνέντευξη Λαφαζάνη στο in.gr: Πολιτικός αγύρτης και αμοραλιστής ο Τσίπρας

Συνέντευξη Λαφαζάνη στο in.gr: Πολιτικός αγύρτης και αμοραλιστής ο Τσίπρας

Ο Π. Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, μιλά στο in.gr για τις διώξεις που υφίσταται κατ' εντολήν του Μαξίμου, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για το χρόνο των εκλογών αλλά και για το πώς μπορεί να υπάρξει ένα ευρύτερο αριστερό μέτωπο

Βόμβες κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο in.gr. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση το 2015 επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τη στάση που κράτησε λέγοντας ότι είναι ο ορισμός της πολιτικής αγυρτείας. Κάνει λόγο για πολιτική δίωξη εναντίον του με εντολή του Μαξίμου ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι «νέο-αποικία των πιστωτών και ένα αθλιέστατο προτεκτοράτο της Γερμανο-αμερικανοκρατίας».

Για τον Πολάκη λέει ότι όλα τα αποικιακά κόμματα έχουν έναν τέτοιο υπουργό ενώ χαρακτηρίζει εγκληματική τη συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο in.gr

Ας ξεκινήσουμε από τη δική σας επικαιρότητα. Έχετε καταγγείλει πογκρόμ διώξεων σε βάρος σας και σε βάρος στελεχών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών; Σας εκδικείται κάποιος; Είναι ο κ. Τσίπρας και οι πρώην σύντροφοί σας που σας εκδικούνται και γιατί;

Έχω σε βάρος μου πέντε δικογραφίες με τον μισό Ποινικό Κώδικα, μέχρι, άκουσον-άκουσον, κατηγορίες για οπλοχρησία (;) και επικίνδυνες σωματικές βλάβες (!). Αυθαίρετες κατηγορίες που μου φορτώθηκαν για την ειρηνική και χωρίς κουκούλες συμμετοχή μου στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας.

Οι αποφάσεις και ο σχεδιασμός για τις πολιτικές διώξεις σε βάρος μου και σε βάρος άλλων ηγετικών στελεχών της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και του κινήματος, ελήφθησαν στο Μαξίμου, προσωπικά από τον Αλ. Τσίπρα. Αυτές οι πολιτικές διώξεις, οι οποίες δείχνουν φόβο και πανικό, δεν έχουν μόνο εκδικητικό χαρακτήρα. Ο Αλ. Τσίπρας και ένα ολόκληρο σύστημα που κυριαρχεί στη χώρα μας θέλουν να πλήξουν μέσα από αυτές τις διώξεις την ΛΑ.Ε, θέλουν να πλήξουν το κίνημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής λαϊκής περιουσίας, θέλουν να διατηρήσουν ένα βρόμικο συναινετικό πολιτικό σκηνικό που κλονίζεται.

Θα πρόσθετα, επίσης, κάτι που είναι σημαντικό. Στο πρόσωπό μας, ένα φαύλο, παρακμιακό και σάπιο πολιτικό σύστημα θέλει να πλήξει μια πολιτική στάση που μισεί όσο τίποτα άλλο: μια πολιτική στάση εντιμότητας, η οποία προασπίζει αρχές και αξίες και διαπερνάται από την συνέπεια λόγων και έργων.

Δυστυχώς η Ελλάδα έχει γίνει η χώρα των θαυμάτων. Σε αυτή τη χώρα επιβραβεύονται «οι ψευταράδες και οι κλεφταράδες», που λέει ο λαϊκός μας βάρδος και μπαίνουν στο περιθώριο και καμιά φορά και στα σίδερα, όσοι επιδεικνύουν τιμιότητα, συνέπεια και φερεγγυότητα σε αρχές και αξίες και δεν υποκύπτουν σε έναν ενδημικό ραγιαδισμό, που κατατείνει να καταγραφεί στο DNA αυτής της χώρας.

Πολιτική αγυρτεία Τσίπρα

Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω τι θα διορθώνατε από την πορεία σας στον ΣΥΡΙΖΑ; Από την απόσταση που σας δίνει πλέον ο χρόνος, τι πιστεύετε ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας; Είναι ένας οπορτουνιστής που εκμεταλλεύτηκε την Αριστερά για να ανέλθει στην εξουσία; Ή πρόκειται για έναν σύγχρονο πολιτικό που προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής;

Ο χρόνος δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω. Είναι πολλά τα οποία θα έκανα διαφορετικά, αν γύριζε και το κυριότερο, θα προωθούσα πιο δυναμικά προς την κοινωνία την διαφορετική μου πρόταση για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία πάλευα τότε με το «Αριστερό Ρεύμα» και με μεγάλη δύναμη στο πλαίσιο του κόμματος ενάντια στον Αλ. Τσίπρα.

Η πολιτική στάση του Αλ. Τσίπρα είναι ο ορισμός της πολιτικής αγυρτείας, του πολιτικού αμοραλισμού και της πολιτικής απάτης.

Δεν είμαι ούτε στο ελάχιστο δογματικός.

Καταλαβαίνω την ανάγκη ευελιξίας στην πολιτική, όταν το επιβάλλουν οι καταστάσεις.

Η στάση του Αλ. Τσίπρα, όμως, δεν είχε καμία σχέση με ευελιξία. Θα έλεγα ούτε καν με μια κωλοτούμπα 180 μοιρών.

Ο Αλ. Τσίπρας υπέστη καθολική μετάλλαξη. Πέρασε με τα έργα του στην αντίπερα όχθη, ξεπουλώντας ιδεολογίες, προγράμματα και δεσμεύσεις, προδίδοντας, ταυτόχρονα, ξεδιάντροπα την διπλή λαϊκή εντολή των εκλογών του Γενάρη 2015 και του δημοψηφίσματος και μόνο αφού πρόδωσε, κατέφυγε με τετελεσμένα γεγονότα σε αιφνιδιαστικές εκλογές-εξπρές για να επικυρώσει εκ των υστέρων την μετάλλαξή του με τη βοήθεια των μνημονιακών συνεταίρων του, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού κλπ.

Αν ο Τσίπρας ανακάλυψε κάποια στιγμή ότι έκανε λάθος στις δεσμεύσεις του, αντί να ακολουθήσει τον δρόμο του εκμαυλισμού και της κοροϊδίας, θα έπρεπε να παραιτηθεί πάραυτα και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και όχι να τον κοροϊδεύσει και να τον προδώσει, παραίτηση άλλωστε που του είχα προτείνει.

Δεν ξέρω αν στην ελληνική πολιτική ιστορία υπάρχει προηγούμενο μιας στάσης πολιτικής εξαπάτησης ανάλογης με αυτήν του Αλ. Τσίπρα. Η περίπτωση Τσίπρα μάλλον είναι πρωτοφανής σε απέχθεια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα χρονικά του πλανήτη.

Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία

Πρόσφατα κυβέρνηση και τράπεζες έκλεισαν συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πώς την κρίνετε εσείς; Ποια είναι τα «γκρίζα» σημεία της;

Μέχρι τώρα η όποια προστασία στην πρώτη κατοικία των ανήμπορων δανειοληπτών υπήρχε μέσω ενός διάτρητου νόμου, του λεγόμενου ν. Κατσέλη. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα αυτός ο νόμος είχε αυστηροποιηθεί τόσο πολύ σε θεσμικό επίπεδο, ώστε στην πράξη απορρίπτονταν όλες σχεδόν οι αιτήσεις δανειοληπτών για την υπαγωγή τους σε αυτόν.

Τώρα, μετά την συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια, καταργείται κάθε ίχνος, σχεδόν, προστασίας της α’ κατοικίας.

Πρώτα – πρώτα το όριο του εισοδήματος των 12.500 ευρώ ετησίως για ατομικό εισόδημα ως προϋπόθεση, πέραν των πολλών άλλων, για να υπαχθεί ένα άτομο σε καθεστώς προστασίας είναι πολύ μικρό και αν σε αυτό προσθέσουμε ότι το υπόλοιπο του ενυπόθηκου δανείου δεν θα πρέπει να ξεπερνά το περιορισμένο ποσό των 130.000 ευρώ, μαζί με τις άλλες προϋποθέσεις για το ύψος καταθέσεων και την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία του δανειολήπτη, τότε αντιλαμβανόμεθα ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των δανειοληπτών χάνει από χέρι το σπίτι του.

Πέραν τούτου, όλο το σύστημα «προστασίας» που πάει να θεσπίσει, είναι τραπεζοκεντρικό, αφού οι τράπεζες στην ουσία θα είναι εκείνες που θα κάνουν τον προδικαστικό έλεγχο του δανειολήπτη για το αν πληροί σε κριτήρια για να κάνει αίτηση προστασίας, ενώ είναι οι τράπεζες πάλι, που θα προτείνουν, αν πληροί ο δανειολήπτης τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης του δανείου (!), την οποία ρύθμιση αν απορρίψει ο δανειολήπτης και προσφύγει στο δικαστήριο, τότε, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οφείλει να πληρώνει το 30% της παλαιάς αρχικής δόσης, πράγμα δύσκολο έως αδύνατο, αλλιώς εκπλειστηριάζεται το σπίτι του.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες αλλά και άλλες που δεν υπάρχει χώρος για να εξηγήσουμε, χιλιάδες κατεστραμμένοι φτωχοί και μικρομεσαίοι δανειολήπτες θα χάσουν το σπίτι τους και θα ξεκινήσουν μαζικές διαδικασίες έξωσης.

Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που έχουν ξεκινήσει το πογκρόμ των δικαστικών διώξεων σε βάρος μας, οι οποίες αποβλέπουν στην τρομοκράτηση των πολιτών για να εμποδισθούν μαζικές κινηματικές αντιδράσεις στο επερχόμενο βέβαιο κύμα πλειστηριασμών.

Η έκθεση της Κομισιόν έδωσε κίτρινες κάρτες στην κυβέρνηση για σειρά μεταρρυθμίσεων που δεν έχουν γίνει. Πρόκειται για «στημένη» αντιπαράθεση ή τελικά οι δανειστές «αδειάζουν» αυτόν που τους έκανε τη δουλειά μια χαρά μέχρι σήμερα;

Η Κομισιόν αντιπροσωπεύει μιά αδίστακτη ολοκληρωτική αποικιοκρατία, την οποία προσπαθεί να καλύψει πίσω από χαμόγελα και δαπανηρές λαμπερές δημόσιες σχέσεις.

Η Κομισιόν, λοιπόν, μπροστά στην απειλή που αντιπροσωπεύουν για το καθεστώς της οι ευρωεκλογές και μπροστά στη δυσκολία να βάλει ξανά την Ελλάδα σε χρηματοδοτική πρέσα, χρησιμοποιεί απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα την τακτική του «καρότου και του βούρδουλα». Στην πραγματικότητα η Κομισιόν σε αυτή την φάση, χωρίς να ξεφεύγει τυπικά από τις θεσμικές υποχρεώσεις της, θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του μπροστά στις εκλογικές τους δοκιμασίες. Ο Αλ. Τσίπρας έχει γίνει το καλύτερο παιδί για τα θελήματα του Γιούνκερ, της Μέρκελ και του Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό μίλησε για κανονικότητα, για τη χώρα που βγήκε στο ξέφωτο, για χώρα πρότυπο αλλά και για μια Ελλάδα που επικρατεί η ενότητα. Εσείς τι πιστεύετε ότι είναι σήμερα η Ελλάδα;
Η Ελλάδα, δυστυχώς, ήταν και παραμένει μια νέο-αποικία των πιστωτών και ένα αθλιέστατο προτεκτοράτο της Γερμανο-αμερικανοκρατίας.

Η χώρα μας όσο συνεχίζει την τυφλή υποτέλεια στον ευρωατλαντισμό και την υποταγή στις «μεταμνημονιακές», χωρίς μάλιστα χρηματοδότηση, δεσμεύσεις λιτότητας και απορρύθμισης, δεν θα έχει κανένα μέλλον. Όπως δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον όσο στην Ελλάδα κυριαρχεί ένα παραδομένο, φαύλο, παρακμιακό και εν πολλοίς διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, στο οποίο δεσπόζει η αντιπαράθεση για την καρέκλα και ο παλαιοκομματισμός της αναξιοκρατίας, της οικογενειοκρατίας και των απέραντων πελατειακών δικτύων.

Είναι κανονικότητα, προοδευτική διακυβέρνηση και αριστερή πολιτική ο εναγκαλισμός με τον Πάνο Καμμένο και τώρα με τα «ορφανά» του Άκη και του Σημίτη;
Όπως είχα πει σε πρόσφατη ραδιοφωνική μου συνέντευξη: όσο ο Αλ. Τσίπρας είναι αριστερός άλλο τόσο εγώ είμαι αστροναύτης.

Η Ελλάδα έχει μια πολιτική ιδιομορφία. Στην κατεστημένη πολιτική σκηνή υπάρχει στην ουσία μόνο ένα μεγάλο κόμμα με πολλά ανταγωνιζόμενα για την καρέκλα της εξουσίας κομματίδια στο εσωτερικό του, τα οποία όσο προσομοιάζουν στις πολιτικές επιλογές και πρακτικές τους τόσο περισσότερο αλληλοκατηγορούνται και αλληλοβρίζονται σε ένα κλίμα πόλωσης, παρακμής, κατάπτωσης και ζούγκλας.

Δυστυχώς, απέναντι σε αυτό το φαύλο πολιτικό κατεστημένο και τις ξενόδουλες, ολιγαρχικές και πελατειακές πολιτικές του, δεν υπάρχει αντιπολίτευση και εναλλακτική πρόταση στην παρούσα Βουλή, πράγμα που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο καταθλιπτικά.

Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση απέναντι σε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, που τείνει να γίνει καθεστώς, βρίσκεται εκτός Βουλής και είναι η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε).

Σήμερα το κατεστημένο τρέμει τη Λαϊκή Ενότητα, γι’ αυτό μας διώκει αστυνομικά και δικαστικά, ενώ ενοχλούνται από την Λαϊκή Ενότητα και οι περισσότερες δυνάμεις του αριστερού αντιμνημονιακού χώρου, γιατί προσπαθεί να τις θέσει προ των πολιτικών ευθυνών τους, προβάλλοντας το μέγα αίτημα της συνεργασίας τους με στόχο την άμεση δημοκρατική ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη βάση ενός ρεαλιστικού ανορθωτικού και ανεξαρτησιακού προγράμματος ανοικοδόμησης της χώρας.

«Ολοι έχουν έναν Πολάκη»

Τι είναι τελικά το «φαινόμενο Πολάκης»; Είναι «Ρομπέν των φτωχών» και αρχιερέας της κάθαρσης ή πρόκειται για έναν ακραίο λαϊκιστή;
Όλα τα κόμματα αποικίας έχουν τουλάχιστον ένα Παύλο Πολάκη, ως σήμα κατατεθέν, προς τέρψιν του πιο φανατικού πυρήνα των άμεσα πελατειακά σιτιζόμενων από την εξουσία τους, οι οποίοι και αποτελούν το πλέον θορυβώδες κοινό της αρένας, που διψάει πάντα για «αίμα».

Πώς κρίνετε το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μπόρεσε να πάει να πάρει ένα καταναλωτικό δάνειο 100 χιλ. ευρώ την ώρα που οι τράπεζες κάνουν κατασχέσεις ακόμη και για 500 ευρώ;
Οι τράπεζες έχουν πάψει εδώ και πολύ καιρό να παίζουν τον οποιοδήποτε ρόλο για την ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη σε αυτήν την χώρα.

Αντίθετα οι τράπεζες το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν χαριστικά δάνεια σε μεγαλοσχήμονες και στους ίδιους τους τραπεζίτες τους, να εξυπηρετούν τα κόμματα και τους πολιτικούς, να παίρνουν πανύψηλες προμήθειες για την παραμικρή συναλλαγή, και να κάνουν βροχή κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, την ίδια ώρα που ληστεύουν τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό με συνεχείς ληστρικές ανακεφαλαιοποιήσεις.

Μόνο μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή, που θα φέρει στη χώρα μας μια γνήσια προοδευτική κυβέρνηση, μπορεί, με την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, να βάλει το τραπεζικό σύστημα σε μια άλλη τροχιά εντιμότητας, χρηστής διαχείρισης και σε ένα άλλο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Βεβαίως, περισσεύει και η υποκρισία από εκείνους που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια αλλά έχουν «φεσώσει» τις τράπεζες, παρά το γεγονός ότι διαθέσουν περιουσία και εισοδήματα. Τι λέτε γι’ αυτό; 
Ο γνήσιος και σε βάθος έλεγχος και η εκκαθάριση των μεγάλων δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, τα περισσότερα των οποίων δεν εξυπηρετούνται ή είναι ρυθμισμένα με προκλητικά χαριστικούς όρους, θα οδηγούσε κατ’ ευθείαν στην φυλακή τους περισσότερους μεγαλοτραπεζίτες και πολλούς πολιτικούς, πολύ περισσότερο που και οι ίδιοι οι τραπεζίτες έχουν πάρει προνομιακά δάνεια από τις τράπεζες που διοικούν.

Αυτόν τον έλεγχο θα τον κάνει, αν αποκτήσει δύναμη, η ΛΑ.Ε. Ήδη έχουμε ξεκινήσει με την μήνυση που έχουμε καταθέσει εδώ και τρία χρόνια (!) για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Όσο και αν η Δικαιοσύνη προσπαθεί να κρατήσει στο ψυγείο αυτήν τη βρώμικη υπόθεση, το σπυρί θα το σπάσουμε και θα ξεκινήσει το ξήλωμα της κάλτσας για να βγει η θηλιά από το λαιμό της χώρας.

«Εγκλημα» η συμφωνία των Πρεσπών

Ποια είναι η άποψή σας για το Μακεδονικό, τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τα δεδομένα από εδώ και στο εξής; Ήδη βλέπουμε να εγείρονται αξιώσεις περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
Η Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι το χειρότερο για την Ελλάδα αλλά και την ΠΓΔΜ, τα Βαλκάνια και το μέλλον τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της κύρωσης με τους γνωστούς πραξικοπηματικούς τρόπους, της Συμφωνίας των Πρεσπών και ορισμένοι κύκλοι εκτός και εντός Ελλάδας, άρχισαν να ανακινούν ζήτημα εθνικής Σλαβομακεδονικής μειονότητας στην χώρα μας, ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει οριστικά και τελεσίδικα και του οποίου η αναθέρμανση το μόνο που θα επιτύχει είναι να δηλητηριάσει το κλίμα στην περιοχή και να κάνει άνω – κάτω το πλέγμα των σχέσεων μας με τους Βόρειους γείτονες μας και το πλέγμα των σχέσεων όλης της περιοχής.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα για να εξυπηρετήσει άρον – άρον Γερμανία, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ χειρίστηκε με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο τις διαφορές μας με την ΠΓΔΜ. Μπορεί να υπάρξουν, όμως, έστω και τώρα άλλες επιλογές αλλά χρειάζονται διαφορετικό πολιτικό σκηνικό και άλλη προοδευτική κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας.

Εκλογές και αριστερό μέτωπο

Πότε εκτιμάτε ότι θα πάμε σε εθνικές εκλογές και ποια είναι η πρόβλεψή σας; Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος ανάμεσα στην επέλαση της Νέας Δημοκρατίας και στην απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθεί στην εξουσία;
Οι εκτιμήσεις για το χρόνο των εθνικών εκλογών είναι πολύ παρακινδυνευμένες, αφού αυτός εξαρτάται από την απόφαση του Τσίπρα, την οποία προτίθεται να λάβει με τα πιο ταπεινά ιδιοτελή κριτήρια.

Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει, σχεδόν, τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία ή τουλάχιστον να κρατηθεί σε περίοπτη θέση στο μετεκλογικό πολιτικό κάδρο, όπως τα πάντα θα κάνει και η ΝΔ για να αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, με την οποία κοιμάται και ξυπνάει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Το δίλημμα όμως για τον ελληνικό λαό δεν είναι Αλ. Τσίπρας ή Κυρ. Μητσοτάκης. Αυτό το δίδυμο είναι η τελική καταστροφική λύση για την χώρα. Τσίπρας – Μητσοτάκης πολιτικά μοιάζουν ως σταγόνες νερού και συνιστούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της υποτέλειας, των μνημονιακών συνταγών, της ξενοδουλίας και του ραγιαδισμού, της λιτότητας, του αυταρχισμού, της πελατειακής αθλιότητας, των πλειστηριασμών και του ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Απέναντι στο καταστροφικό δίδυμο Τσίπρα – Μητσοτάκη ασφαλώς υπάρχει εναλλακτική λύση και εναλλακτική επιλογή και αυτή είναι η Λαϊκή Ενότητα με ένα μεγάλο ριζοσπαστικό προοδευτικό μέτωπο για μια Ελλάδα γνήσια δημοκρατική, με σεβασμό και συμμετοχή του πολίτη. Για μια Ελλάδα ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη, χωρίς «προστάτες» και επικυρίαρχους. Για μια Ελλάδα με πραγματικά πολυδιάστατες, ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς διεθνείς οικονομικές, αμυντικές και πολιτικές σχέσεις σε Δύση και Ανατολή, Βορρά και Νότο. Για μια Ελλάδα καινοτόμα και πρωτοποριακή, χωρίς λιτότητα, που θα εφαρμόζει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού με κοινωνική δικαιοσύνη και απασχόληση.

Μπορεί η Λαϊκή Ενότητα μαζί με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς να συγκροτήσουν ένα μέτωπο που θα πάρει ένα καλό ποσοστό στις εκλογές και θα μπορεί να έχει μια ισχυρή φωνή εντός κι εκτός Βουλής;
Η Λαϊκή Ενότητα είναι μια βαθιά ενωτική δύναμη. Δεν επιδιώκουμε απλώς ένα ενωτικό μέτωπο όλων, χωρίς εξαίρεση, των αριστερών δυνάμεων και φυσικά όταν λέμε αριστερών δεν αναφερόμαστε ούτε στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην ξεπουλημένη Κεντροαριστερά κάθε μορφής, όπως το ΚΙΝΑΛ. Επιδιώκουμε να συνευρεθούμε σε κοινή πολιτική και εκλογική συμπαράταξη όχι μόνο με τις αριστερές αλλά και με όλες τις προοδευτικές, πατριωτικές δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Απευθυνόμαστε ξεχωριστά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για πολιτική και εκλογική συνεργασία σε αυτά τα πλαίσια και στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η Λαϊκή Ενότητα επιδιώκει αυτό το ευρύτατο μέτωπο όχι για λόγους αδυναμίας. Αντίθετα δίνουμε την μάχη με την Λαϊκή Ενότητα για να είμαστε στη Βουλή με ένα καλό ποσοστό και πιστεύουμε ότι σε κάθε περίπτωση με την στήριξη των ανυπότακτων πολιτών, θα το καταφέρουμε.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο αντιμνημονιακών δυνάμεων πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο αποτελεσματικά θα γίνει μια πραγματική αντιπολίτευση στο σύστημα και γρήγορα μια δύναμη ευθύνης για μια εναλλακτική πορεία της χώρας.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024