Η άποψη που εξέφρασε ο Ζοζέ Μπαρόζο ότι η οικονομία κινείται θετικά γιατί οι αγορές προεξοφλούν πρόωρες εκλογές και νίκη Μητσοτάκη, φαίνεται ότι εξόργισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που απαντά μέσω twitter.

«Με ενδιαφέρον ακούμε την άποψη ότι η θετική πορεία της οικονομίας οφείλεται στο αδιευκρίνιστο πρόγραμμα της ΝΔ που θα εφαρμοστεί μετά την αβέβαιη νίκη της στις εκλογές και όχι στο ξεκάθαρο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη εφαρμόζεται» έγραψε ο υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελϕών και κληθείς να σχολιάσει τη στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, επισήμανε ότι σήμερα δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας.

«Γιατί; Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η κυβέρνηση άλλαξε την αρχική της πολιτική, που ήταν πλήρης καταστροϕή (…) δηλαδή άλλαξε τον υπουργό της. Ο δεύτερος είναι, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ότι οι αγορές περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές, κι αυτό εξηγεί γιατί υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας» είπε ο κ. Μπαρόζο.

Γράψτε το σχόλιο σας