Αλγερία: Επεισόδια και χημικά σε ογκώδη αντικυβερνητική διαδήλωση
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο Αλγέρι, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και ομάδων νέων, στο περιθώριο της ογκώδους διαδήλωσης
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο Αλγέρι, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και ομάδων νέων, στο περιθώριο της ογκώδους διαδήλωσης που οργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ο πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα θα διεκδικήσει μια νέα, πέμπτη θητεία, στις προσεχείς εκλογές.
Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι πολλοί από τους τραυματίες φέρουν πληγές στο κεφάλι, καθώς δέχτηκαν χτυπήματα με γκλομπ από τους αστυνομικούς ή χτυπήθηκαν από πέτρες.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 νέων, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το προεδρικό μέγαρο.
Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι οι νέοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι υπάρχουν τραυματίες και από τις δύο πλευρές, όμως η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό τους.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στις πορείες, στο Αλγέρι και σε άλλες πόλεις, μετά την προσευχή της Παρασκευής.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.