Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΔΕ για τον θάνατο του πυροσβέστη – Συλλυπητήρια της πολιτικής ηγεσίας

ΕΔΕ για τον θάνατο του πυροσβέστη – Συλλυπητήρια της πολιτικής ηγεσίας

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Τσαλή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος

Θρήνος για τον θάνατο του προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Τσαλή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου, ενώ τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και ο αρχηγός του Πυροσβεστικούς Σώματος.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των πυροσβεστών η κηδεία του άτυχου άντρα ορίστηκε να τελεστεί αύριο, Σάββατο, στον Ιερό Ναό του Αγ. Ραφαήλ στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης και η ταφή στα κοιμητήρια του Ευόσμου με πιθανότερη ώρα τελετής 14.00.

Ο 45χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, επιχειρούσε στην κατάσβεση φωτιάς στη Βιομηχανική Περιοχή στο Καλοχώρι, στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Χαράλαμπος Αμανατίδης, έγιναν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο συνάδελφο του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παθολογικά αίτια.

Συλλυπητήριο μήνυμα Τσίπρα

«Η απώλεια του πυρονόμου και προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Τσαλή εν ώρα καθήκοντος, μας γεμίζει θλίψη» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα άξιο μέλος του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Συλλυπητήρια από Γεροβασίλη και Παπακώστα

«Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα άξιο στέλεχος», δήλωσαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, οι οποίες εξέφρασαν την οδύνη τους για τον θάνατο του 45χρονου πυρονόμου Δημήτρη Τσαλή στη Σίνδο και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται:

«Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου εκφράζουν την οδύνη τους για τον θάνατο του 45χρονου πυρονόμου Δημήτρη Τσαλή, πατέρα δύο παιδιών και πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα άξιο στέλεχος.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τη λύπη της εκφράζει η υφυπουργός Εσωτερικών

Τη λύπη για την απώλεια του πυρονόμου που έχασε τη ζωή του κατά την επιτέλεση του καθήκοντος, εκφράζει, με δήλωσή της, η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Η κ. Χατζηγεωργίου, εκφράζει, ακόμη, τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ εύχεται καλή ανάρρωση στον πυροσβέστη που τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της ίδιας πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό, η υφυπουργός επικοινώνησε με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, πύραρχο, Κωνσταντίνο Παχίδη και ενημερώθηκε εκτενώς για το περιστατικό.

Βαθειά θλίψη από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

«Ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θα ήθελα να εκφράσω τη βαθειά μου θλίψη και οδύνη για την απρόσμενη απώλεια του αξιόλογου και αγαπητού συναδέλφου Πυρονόμου Τσαλή Δημητρίου που έχασε τη ζωή του σήμερα κατά τη διάρκεια πυροσβεστικής επιχείρησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, σημειώνοντας:

Όλοι εμείς οι πυροσβέστες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα τον θυμόμαστε για πάντα ως φωτεινό παράδειγμα υπηρεσιακής προσφοράς και προσήλωσης στο καθήκον.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024