Στους είκοσι δύο ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του τραγικού συμβάντος που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στον κεντρικό στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της χώρας, Χάλα Ζάγιεντ, ο αριθμός όσων τραυματίστηκαν θανάσιμα από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την ακυβέρνητη αμαξοστοιχία, ανήλθε σε 22, καθώς υπέκυψαν δύο ακόμη άτομα σήμερα.

«Ένας οδηγός ασθενοφόρου που υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 85% του σώματός του και ένα ακόμη άτομο του οποίου η ταυτότητα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί» δήλωσε η υπουργός.

O οδηγός φέρεται να είχε αφήσει το τρένο ακυβέρνητο, λόγω ενός καβγά με άλλον συνάδελφό του, όπως αναφέρουν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή αμέσως μετά το δυστύχημα και κατέφυγε στο σπίτι του, στην περιοχή Μενουφέια, έξω από το Κάιρο, όπου και συνελήφθη.

«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή του τρένου», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας του σταθμού καταγράφει τη φρίκη που επικράτησε από τον εκτροχιασμό του τρένου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας