Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντουμπάι : Στα ημιτελικά ο τρομερός Τσιτσιπάς, φουλάρει για Τop 10

Ντουμπάι : Στα ημιτελικά ο τρομερός Τσιτσιπάς, φουλάρει για Τop 10

Ο έλληνας τενίστας κέρδισε με 2-1 σετ τον Ούμπερτ Ουρκάζ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται στο Ντουμπάι – Αν κερδίσει τον Μονφίλς θα μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Top 10

Η επέλαση του Στέφανου Τσιτσιπά συνεχίζεται! Ο έλληνας τενίστας κέρδισε με 2-1 σετ τον Ούμπερτ Ουρκάζ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά (500άρι) που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Ο 20χρονος πέταξε εκτός συνέχειας τον Πολωνό και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, καθώς πλέον απέχει μία νίκη από την είσοδό του στο Top 10!

Ο «Τσιτσιφάστ» έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στον υψηλόσωμο αντίπαλό του, καθώς στο δεύτερο σετ προηγήθηκε με μπρέικ 5-4, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Ουρκάζ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και με 7-1 έφερε το ματς στα ίσια, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος ήταν ισοπεδωτικός. Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας όλων των εποχών έσπασε δύο φορές το σερβίς του Πολωνού και με 6-1 έφτασε στο 2-1 και σε μία πολύ σπουδαία νίκη. Ο «Τσιτσιφάστ» σφράγισε το εισιτήριο για την τελική 4άδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γκαέλ Μονφίλς, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε με 2-1 σετ τον Ρικάρντας Μπεράνκις.

Αν καταφέρει να πετάξει εκτός τον Γάλλο, θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό και θα μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο τενίστες μέσα στο 2019, καθώς είχαν κοντραριστεί πριν από λίγες εβδομάδες και στο τουρνουά που διεξήχθη στη Σόφια. Εκεί ο Γάλλος είχε κερδίσει σχετικά εύκολα με 2-0, με τον Ελληνα τενίστα να μην πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Από τότε, ωστόσο, έχουν αλλάξει πολλά, με τον Στέφανο να βρίσκεται πλέον σε φόρμα και να δείχνει ασταμάτητος. Ο 20χρονος τενίστας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε τον τίτλο στο 250άρι τουρνουά της Μασσαλίας, τρέχει ένα σερί 7 νικών! Μάλιστα, στα 5 από τα 7 παιχνίδια δεν έχασε ούτε σετ! Εξαιρετικές εμφανίσεις από τον Τσιτσιπά, που δείχνει έτοιμος να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και να σπάσει το φράγμα του Top-10.

Ο ημιτελικός ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Γκαέλ Μονφίλς θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 1/3 και θα ξεκινήσει στις 15:00.

Δείτε βίντεο από τον αγώνα του Τσιτσιπά με τον Ουρκάζ:

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024