Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φρένο από Γαλλία : Δεν αρκεί η Συμφωνία των Πρεσπών για την ΕΕ

Φρένο από Γαλλία : Δεν αρκεί η Συμφωνία των Πρεσπών για την ΕΕ

Η Συμφωνία των Πρεσπών για τη Βόρεια Μακεδονία άνοιξε την πόρτα του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν αρκεί για τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ναταλί Λουάζ.

Τα σχόλια ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η γαλλίδα υπουργός με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας με αρμοδιότητα τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, γιατί όπως είπε η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, η Ναταλί Λουάζ εμφανίστηκε συγκρατημένη γιατί οι αποφάσεις της ΕΕ για το θέμα της διεύρυνσης λαμβάνονται με ομοφωνία και πρόσθεσε ότι η Ενωση βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την εφαρμογή των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ενδεχόμενη αποδοχή των νέων μελών.

Για να αρχίσει η διαπραγμάτευση με την ΕΕ, η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να ανταποκριθεί στα κριτήρια, υπογράμμισε η γαλλίδα υπουργός, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της γείτονος.

Η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, ήταν οι πιο επιφυλακτικές χώρες στο θέμα της χορήγησης ημερομηνίας για τις ενταξιακές συνομιλίες της ΕΕ με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Sports in

Ο Όρτα «υπογράφει» νέα συνθήκη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο 27χρονος μέσος της ομάδας του λιμανιού είναι ο παίκτης που ανεβάζει ταχύτητα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024