Συγκλονιστική είναι η εικόνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Καΐρου, την ώρα που η αμαξοστοιχία μπήκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις αποβάθρες παρασύροντας ανυποψίαστους πεζούς.

Από την ορμητική πορεία του τρένου προ προκλήθηκε πυρκαγιά που επεκτάθηκε γρήγορα στις εγκαταστάσεις του σταθμού, επιφέροντας σοβαρά εγκαύματα σε δεκάδες άτομα.

Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», επικαλούμενη δήλωση της υπουργού Υγείας Χάλα Ζάγεντ, κάνει πλέον λόγο για 20 νεκρούς, μειώνοντας τον αριθμό των θυμάτων που νωρίτερα υπολογίζονταν σε 25, προσθέτοντας πως οι τραυματίες είναι 43, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Λίγες ώρες μετά το δυστύχημα ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Χισάμ Αραφάτ υπέβαλε την παραίτησή του την οποία αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, όλα ξεκίνησαν όταν η φονική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με άλλη κινούμενη στην αντίθετη κατεύθυνση μπαίνοντας στον σταθμό, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή καυσίμων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας