Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
S&P Global Platts : Επιβεβαιώνει η Τουρκία γεώτρηση βορειοδυτικά της Κύπρου

S&P Global Platts : Επιβεβαιώνει η Τουρκία γεώτρηση βορειοδυτικά της Κύπρου

Την επιβεβαίωση της Αγκυρας να προχωρήσει σε γεώτρηση στα βορειοδυτικά της Κύπρου, «εντός των ΑΟΖ που ισχυρίζονται τόσο η Κύπρος όσο και η Τουρκία ότι τους ανήκουν», αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα S&P Global Platts.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εταιρεία Τουρκικών Πετρελαίων (TPAO) σχεδιάζει να προχωρήσει σε γεώτρηση βορειοδυτικά της Κύπρου, ξεκινώντας μετά το καλοκαίρι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος Melih Han Bilgin.

Ο Bilgin επιβεβαίωσε στην S&P Global Platts ότι η εταιρεία δεν είχε σχέδια να ξεκινήσει τη γεώτρηση νότια του νησιού τον επόμενο μήνα, κάτι που ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την περασμένη εβδομάδα.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι το πλοίο έρευνας της TPAO, «Barbaros Hayreddin Pasa», επιθεωρεί τα ύδατα της νότιας Κύπρου στην περιοχή των θαλάσσιων τεμαχίων 8,9 και 12, αλλά πρόσθεσε ότι τα ανακτηθέντα σεισμικά δεδομένα θα χρειαστούν πολλούς μήνες για να αναλυθούν και τα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να ξεκινήσει γεώτρηση στα βορειοδυτικά του νησιού.

Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία νότια του νησιού, το πλοίο θα κινηθεί προς τα δυτικά για να συνεχίσει να επιθεωρεί εκεί, σημείωσε.

Δεύτερο τουρκικό σκάφος έρευνας, το MTA Oruc Reis, έχει επίσης πραγματοποιήσει έρευνα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που διεκδικεί η Κύπρος, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η θαλάσσια ζώνη στα βορειοδυτικά της Κύπρου βρίσκεται εντός των ΑΟΖ που ισχυρίζονται τόσο η Κύπρος όσο και η Τουρκία ότι τους ανήκουν και δεν έχουν διενεργηθεί ακόμη γεωτρήσεις, καταλήγει το δημοσίευμα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024