Οσο βαδίζουμε προς τις εκλογές μπορεί η φθηνή πολιτική αντιπαράθεση από τους εσμούς βουλευτών και πολιτευτών να ρίχνει βαριά τη σκιά της στη χώρα, αλλά σιγά-σιγά ξεκαθαρίζουν οι θέσεις και τα προγράμματα των μονομάχων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNBC έκανε την υπέρβαση. Πηγαίνοντας αντίθετα στο (φθηνό αντιπολιτευτικό) ρεύμα και στον κυβερνητικό λαϊκισμό είπε ότι προφανώς και τον ενδιαφέρει να πάνε καλά τα ελληνικά ομόλογα.

Κληθείς να σχολιάσει και το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Προφανώς και μας ενδιαφέρει να προσελκύσουμε  μακροπρόθεσμους επενδυτές. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές οι αγορές θα αρχίσουν να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και την πιθανή πολιτική αλλαγή. Εάν οι αγορές μάλιστα πεισθούν από την προοπτική που τους παρουσιάζουμε, είναι πολύ πιθανό ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται ήδη από τώρα εν όψει των εκλογών. Και αυτό θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα».

Στη συνέχεια βέβαια θυμήθηκε τον κ. Τσίπρα του 2014 να αποθαρρύνει τους επενδυτές για να μην επενδύσουν στην Ελλάδα, μιλώντας για τις αγορές και τα νταούλια.

Είναι γεγονός, αν ανατρέξει κανείς στις προηγούμενες αναμετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ των Αγανακτισμένων ήταν ο αντιμνημονιακός λαϊκιστικός πόλος και η Νέα Δημοκρατία ο αντίθετος – ευρωπαϊκός – πόλος.

Ο κ. Μητσοτάκης ασφαλώς αντιλήφθηκε ότι στην παρούσα φάση τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο μνημονιακός πόλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί κατά γράμμα τους στόχους και τις οδηγίες των Βρυξελλών, που άλλωστε μας δεσμεύουν ως το 2022. Οπως θα λέγαμε σε μια καθημερινή συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «καταπιεί» το μνημόνιο και το υπηρετεί πιστά.

Εν όψει των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης έχει μία και μόνη οδό. Επιλέγει να διαφοροποιηθεί επί της ουσίας της οικονομικής πολιτικής και να διαμορφώσει τους αναγκαίους συσχετισμούς στο εσωτερικό αλλά κυρίως στην Ευρώπη που θα του επιτρέψουν να ασκήσει μια νέα επιθετική οικονομική πολιτική που θα στηριχθεί στη μείωση της φορολογίας. Και αυτό πλέον κάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας