Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές ξεκίνησαν οι δηλώσεις

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές ξεκίνησαν οι δηλώσεις

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο για τη Μεσσηνία, ενώ τη σκυτάλη στις 28 Φεβρουαρίου πρόκειται να πάρει η Φωκίδα. Μέσα στον Μάρτιο αναμένονται κτηματογραφήσεις για τις περιοχές Λήμνος, Λέσβος, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Κύθηρα, Πόρος, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Τροιζηνία – Μέθανα και Υδρα.

Για τη Μεσσηνία, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων, που ξεκίνησε στις 25-2-2019, λήγει στις 25-5-2019 για τους κατοίκους της Ελλάδας και στις 25-8-2019 για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Δημόσιο.

Για τη Φωκίδα, η συλλογή δηλώσεων αρχίζει στις 28-2-2019 και λήγει στις 28-5-2019 για τους κατοίκους της Ελλάδας και στις 28-8-2019 για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Δημόσιο.

Για την ενημέρωση των πολιτών στη Μεσσηνία έχει αρχίσει ήδη η λειτουργία του Γραφείου Κτηματογράφησης, στο οποίο θα υποβάλλονται οι δηλώσεις ιδιοκτησίας, στη λεωφόρο Αθηνών στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας (έναντι Καρέλια).

Σταδιακά από τις 18-2-2019 άρχισε και η λειτουργία έντεκα Μονάδων Ενημέρωσης πολιτών στις κωμοπόλεις Αρφαρά, Κάμπος, Εύα, Αριστομένης, Πεταλίδι, Σουληνάρι, Γαργαλιάνοι, Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Δώριο, Μελιγαλάς, όπου επίσης οι πολίτες θα ενημερώνονται αλλά θα μπορούν να υποβάλλουν και τη δήλωσή τους.

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις, οι οποίες προβλέπουν ότι τα «αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα» περιέρχονται στο Δημόσιο. Στην περίπτωση αυτή, οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής αλλά µόνο για να διεκδικήσουν αποζημίωση και όχι για την επιστροφή της κυριότητας του ακινήτου.

Σημειώνεται ότι για τις αστικές περιοχές καταβάλλεται για κάθε δικαίωμα πάγιο τέλος κτηματογράφησης 35 ευρώ και για τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, θέσεις στάθμευσης) που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες 20 ευρώ. Στις αγροτικές περιοχές τα φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν περισσότερα από δύο δικαιώματα εντός του ίδιου προκαποδιστριακού ΟΤΑ καταβάλλουν πάγιο τέλος για 2 δικαιώματα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024