Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κρήτη μετρά τις πληγές της - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Η Κρήτη μετρά τις πληγές της – Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Τουλάχιστον επτά γέφυρες έχουν καταρρεύσει σε Χανιά και Ρέθυμνο, στους νομούς που δέχτηκαν το ισχυρότερο χτύπημα από την κακοκαιρία με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Τρομακτικές εικόνες αποκαλύπτονται στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, μετά την υποχώρηση της «Ωκεανίδας», με την κατάσταση στα Χανιά να είναι απελπιστική.

Τουλάχιστον επτά γέφυρες έχουν καταρρεύσει σε Χανιά και Ρέθυμνο, στους νομούς που δέχτηκαν το ισχυρότερο χτύπημα από την κακοκαιρία με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Δεν είναι λίγα τα χωριά που παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ προβλήματα συνεχίζουν να παρουσιάζονται και στην ηλεκτροδότηση.

Ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν να αναζητούν τον 61χρονο αγρότη που παρασύρθηκε από χειμάρρο στον Εμπρόσνερο Χανίων. Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 60 πυροσβέστες, πλωτά του Λιμενικού, drones ενώ από την Αθήνα έφτασαν στην Κρήτη εξειδικευμένοι δύτες της ΕΜΑΚ. Ο 61χρονος παρασύρθηκε χθες από τα ορμητικά νερά, όταν προσπάθησε να διασχίσει το χείμαρρο με το αγροτικό του. Λίγες ώρες μετά εντοπίστηκε το αγροτικό αυτοκίνητο αλλά εκείνος συνεχίζεται να αγνοείται.

Την ίδια στιγμή το επαρχιακό οδικό δίκτυο ειδικά στην Κίσσαμο και τον Αποκόρωνα Χανίων είναι σε τραγική κατάσταση, ενω οι γέφυρες είτε έχουν καταρρεύσει, είτε είναι υπό κατάρρευση και δεν επιτρέπεται η διέλευση.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την κατάρρευση της γέφυρας του Πλατανιά στην παλιά εθνική οδό.

(Φωτογραφία parapolitikakritis.gr)

Στον Πλατανιά, κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία σε δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με σπίτια να έχουν πλημμυρίσει, ενώ κινδύνευσαν οι ζωές κατοίκων της περιοχής.

Σπίτια έχουν εκκενωθεί στον Αλικιανό για λόγους ασφαλείας, έπειτα από εντολή της Αντιπεριφέρειας Χανίων και μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη.

Σοκ κατέρευσε η γεφυρα του Κέριτη

Η ιστορική γέφυρα του Κέριτη 111 ετών αποτελεί πλέον παρελθόν κατερευσε σε ζωντανή σύνδεση

Δημοσιεύτηκε από Νέα Τηλεόραση Κρήτης Neatv Gr στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Σοκαριστική είναι και η εικόνα που παρουσιάζει το Κουρταλιώτικο φαράγγι, με την είσοδο του να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

(Φωτογραφία parapolitikakritis.gr)

H epomeni mera tis eisodou tou Kourtalioti me kateu8insi apo koxare gia plakia einai auti meta apo tin x8esini kakokairia….!

Δημοσιεύτηκε από Angelos Damnonakis στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Στην Κρήτη βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος φτάνοντας στα Χανιά υποστήριξε ότι οι εκτεταμένες κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού θα αποκατασταθούν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, που θα διαθέσει και κονδύλια για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζημιές στις υποδομές τόσο του νομού Χανίων, όσο και του Ρεθύμνου είναι ανυπολόγιστες και έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες που είχαν προκληθεί από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας. Τότε η Κρήτη είχε θρηνήσει τέσσερις νεκρούς, μέλη της ίδιας οικογένειας που χάθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024