Δεν ιδρώνει το αφτί του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης για το λάθος που προκάλεσε αναστάτωση στους συνταξιούχους. Ο κ. Πετρόπουλος σε ερώτηση αναφορικά με τα λάθη που εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων απάντησε:

«Πάντοτε γίνονταν λάθη. Εμείς διορθώνουμε τα λάθη και αλλάζουμε τα συστήματα, για να μην επαναληφθούν» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι θα αντιμετωπιστούν, όπως προβλέπει ο νόμος, οι διαφορές που προέκυψαν, λόγω ελλιπών στοιχείων και λανθασμένων εγγραφών στα τηρούμενα αρχεία από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

«Αναφορικά με τα διεκδικούμενα αναδρομικά έναντι μνημονιακών περικοπών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αναμένει την τελική κρίση του ΣτΕ.

«Δεν είμαστε εμείς που κόψαμε αυτά τα χρήματα (63 δισ. ευρώ) από τους συνταξιούχους. Οι διατάξεις του ν. 4387/16 έλαβαν υπόψη όλες τις παραμέτρους προηγούμενων αποφάσεων του ΣτΕ. Τηρήσαμε ίσους κανόνες για όλους και κάναμε αναλογιστικές μελέτες που επικυρώθηκαν από τους διεθνείς οργανισμούς» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, προσθέτοντας ότι μόνο η τωρινή κυβέρνηση είναι εκείνη που κατέβαλε και θα καταβάλει, στο βαθμό που ο δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει, ποσά που βελτιώνουν τις απώλειες του παρελθόντος.

Αλλοι πήραν λιγότερα, άλλοι τίποτα

Ο έλεγχος των υπηρεσιών, όπως αποκαλύπτει έγγραφο του φορέα που δημοσιοποίησε ο «Ελεύθερος Τύπος», έδειξε ότι στα αναδρομικά των απόστρατων που δόθηκαν με το νόμο 4575/2018 στις 21/12/2018 εντοπίστηκαν πάνω από 8.000 «κρούσματα» λάθους. Δηλαδή πιστώθηκαν λάθος ποσά, ή και δεν πιστώθηκαν καθόλου αναδρομικά, παρότι έπρεπε να τα λάβουν οι συνταξιούχοι.

Επιπλέον, σε περίπου 3.000 συνταξιούχους δόθηκαν παραπάνω αναδρομικά τα οποία πρέπει να επιστραφούν. Ενδεικτικά, λένε ότι σε 1.900 πιστώθηκαν από 6.000 ευρώ ως και 38.667 ευρώ αναδρομικά με λάθος υπολογισμούς.

Αντίθετα 4.430 συνταξιούχοι είχαν μηδενικές επιστροφές παρότι από τον επανέλεγχο προκύπτει ότι δικαιούνται επιστροφών.

Λάθη εντοπίστηκαν και στις πληρωμές 1.251 συνταξιούχων που πήραν τις επανυπολογισμένες συντάξεις με νόμο Κατρούγκαλου από 1/1/2019.

Στελέχη του φορέα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα λάθη έγιναν λόγω της πίεσης της κυβέρνησης να πιστωθούν τα αναδρομικά σε 121.401 συνταξιούχους εντός του 2018.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο