Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Προκλήσεις του κατοχικού στρατού - Εμπόδισαν γεωργούς να πάνε στα χωράφια τους

Κύπρος: Προκλήσεις του κατοχικού στρατού – Εμπόδισαν γεωργούς να πάνε στα χωράφια τους

Νέα ένταση στην περιοχή της «νεκρής ζώνης», της Δένειας αυτή τη φορά φαίνεται να δημιουργούν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, επαναλαμβάνοντας τις προκλήσεις του περασμένου Νοέμβρη

Νέα ένταση στην περιοχή της «νεκρής ζώνης», της Δένειας αυτή τη φορά φαίνεται να δημιουργούν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, επαναλαμβάνοντας τις προκλήσεις του περασμένου Νοέμβρη, ενώ με τις κινήσεις στα Στροβίλια επιχειρείται να αποδομηθεί ο ρόλος της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com αναφέρουν ότι Ελληνοκύπριοι γεωργοί μετέβησαν το Σάββατο στα χωράφια τους για να επιθεωρήσουν τα σπαρτά τους, αλλά παρεμποδίστηκαν από μέλη του τουρκικού στρατού.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ο οποίος ανέφερε ότι 20 περίπου στρατιώτες παρατάχθηκαν ώστε να μην επιτραπεί η διέλευση στους Ελληνοκύπριους γεωργούς. Σημειώνει δε ότι η συγκεκριμένη πρόκληση ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης και εδραίωσης των κατοχικών στρατευμάτων εντός της νεκρής ζώνης, που αποτελεί έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που παραδόθηκε στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ βρίσκονται σε επικοινωνία με τους άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι οποίοι «δεν μπορούν να κάνουν και τίποτε», όπως παραδέχθηκε ο Κοινοτάρχης της ακριτικής Δένειας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024