Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουμουτσάκος για το δημοσίευμα του BBC: Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει

Κουμουτσάκος για το δημοσίευμα του BBC: Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα τoυ BBC για τα περί «μακεδονικής μειονότητας», ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωσε ότι: «Tο πρόβλημα είναι το εισαγωγικό κομμάτι του δημοσιεύματος, ότι δηλαδή με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει εμμέσως αναγνωριστεί η υπόσταση μακεδονικής ταυτότητας και Γλώσσας»

Στο δημοσίευμα τoυ BBC για τα περί «μακεδονικής μειονότητας», που «άναψε φωτιές» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι: «Tο πρόβλημα είναι το εισαγωγικό κομμάτι του δημοσιεύματος, ότι δηλαδή με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει εμμέσως αναγνωριστεί η υπόσταση μακεδονικής ταυτότητας και Γλώσσας. Και το δημοσίευμα αυτό δυστυχώς, έρχεται να μας επιβεβαιώσει».

Σε δηλώσεις του  στον ΘΕΜΑ 104,6 fm ο Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι όλο αυτό που συμβαίνει, επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της ΝΔ για τις επιζήμιες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών και επισήμανε ότι: «Το δημοσίευμα αν αφορούσε μόνο αυθαίρετες εκτιμήσεις θα ήταν εύκολη η αντιμετώπισή του» και πρόσθεσε ότι : «Το δημοσίευμα μπορεί να είναι μεμονωμένο, αλλά μπορεί και να κρύβει μια λανθασμένη αντίληψη των πραγμάτων που τείνει να υιοθετηθεί και από την Ευρώπη ή αλλού. Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για μια νέα μορφή αλυτρωτισμού. Για πρώτη φορά η ίδια η Ελλάδα αναγνωρίζει τη Γλώσσα και την Μακεδονική ταυτότητα, αυτό τονίζαμε στην συζήτηση πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο BBC δεν είναι μια περιφερειακή τοπική εφημερίδα, είναι ένα πρακτορείο με διεθνή επιρροή και κύρος. Η ΝΔ πήρε θέση, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκατατήσει τα πράγματα».

Καταλήγοντας ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει: «Πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό η ελληνική κυβέρνηση, όταν έχει αποδεχτεί την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα; Η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να αντιδράσει για να σταματήσει αυτή η »χιονοστιβάδα» αυτή των δημοσιευμάτων».

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024