Με κάθε τρόπο προσπαθεί η Πυροσβεστική να προσεγγίσει οικογένεια που έχει εγκλωβιστεί από το μεσημέρι σε σπίτι στην περιοχή Δρακιανά του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Το σπίτι βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο της περιοχής, όπου εκτός από έντονες κατολισθήσεις, έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το flashnews.

Το νερό στο οδικό δίκτυο που οδηγεί προς το σπίτι φτάνει μέχρι τα 2 μέτρα και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια οι πυροσβεστικές αρχές χρησιμοποίησαν μέχρι και βάρκα για να βρουν τρόπο να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους.

Η τριμελής οικογένεια, περιμένει τους διασώστες χωρίς ρεύμα καθώς η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιστρατευθεί ερπυστριοφόρο όχημα για την επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ, αίσιο τέλος είχε επιχείρηση απεγκλωβισμού δυο οικογενειών από την περιοχή Χλιαρό του δήμου Πλατανιά ενώ και τα 10 εγκλωβισμένα άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Άκαρπες οι προσπάθειες εντοπισμού 61χρονου

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό 61χρονου που αγνοείται από το πρωί, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκόρωνα.

Ο 61χρονος κινείτο με αγροτικό αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, μεταξύ Εμπρόσνερου και Βατουδιάρη, παρασύρθηκε από χείμαρρο. Λίγες ώρες αργότερα, νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του, όχι όμως και ο ίδιος που παραμένει για περίπου 12 ώρες αγνοούμενος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στον ποταμό Βατουδιάρη και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στους 30 πυροσβέστες, την 3η ΕΜΑΚ και τους εθελοντές, που «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας τον 61χρονο, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, θα προστεθούν βατραχάνθρωποι και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις έρευνες.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλης, ο οποίος έφτασε στο Ηράκλειο μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Χρ.Σπιρτζη, προκειμένου να μεταβεί σε σύσκεψη πολιτικής προστασίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, σε μια πρώτη του δήλωση, ανέφερε ότι «έχει έρθει ειδική ομάδα από την ΕΜΑΚ και με βατραχανθρώπους για να ψάξουν τον αγνοούμενο, αλλά και ειδική ομάδα, πεζοπόρου τμήματος, που θα πάει να απεγκλωβίσει όσους έχουν εγκλωβιστεί από κατολισθήσεις»

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και τη νύχτα.

Γράψτε το σχόλιό σας