Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Βρέθηκε το όχημα, αγνοείται ο οδηγός

Κρήτη: Βρέθηκε το όχημα, αγνοείται ο οδηγός

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για αγροτικό αυτοκίνητο και η τελευταία που τον είδε ήταν η σύζυγός του.

Εντοπίστηκε λίγο μετά τις 14:00 το αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε ένας 61χρονος κτηνοτρόφος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην προσπάθεια του να διασχίσει αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου.

Το όχημα εντοπίσθηκε σε σημείο του ποταμού Βατουδιάρη, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61 χρόνου.

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές των Χανίων

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας προκαλεί η κακοκαιρία που από το μεσημέρι της Κυριακής εκδηλώθηκε στα Χανιά με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί καταπτώσεις χωμάτων και πετρών με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων ή να πραγματοποιείται με δυσκολία.

Έχει πέσει η Γέφυρα κεριτή στην περιοχή αλικιανό στον Ν. Χανίων. Δείξτε προσοχή.Βίντεο: Pantelos Manolarakis

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Από τη συγκέντρωση υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου ακινητοποιήθηκαν πολλά οχήματα, χωρίς ωστόσο οι οδηγοί να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο καθώς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τα οχήματά τους.

Στη λίμνη της Αγιάς ανέβηκε η στάθμη του νερού, ενώ πρόβλημα καθίζησης υπήρξε στη γέφυρα του ποταμού Κερίτη.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν ακόμα στο δίκτυο της ΔΕΗ ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Λίγο μετά τις 11:30 δέντρο έπεσε από την ανατολική πλευρά του δημοτικού κήπου Χανίων προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δύσκολη η κατάσταση στον Ν. Χανίων. Το βίντεο είναι από την περιοχή Βρύσες αποκορόνου στα Χανιά.Βίντεο:Giorgos Ε Giatrakis

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Κλειστά σχολεία, φροντιστήρια και δημοτικά γυμναστήρια

Προβλήματα και στη λειτουργία δομών των δήμων προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει τα Χανιά. Εκτός από το σύνολο των σχολικών μονάδων όλης της Περιφερικής Ενότητας που δεν λειτουργούν για λόγους ασφαλείας σχετικά με τη μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών, κλειστή παραμένει η Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων, δεν λειτουργούν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, το κολυμβητήριο Χανίων καθώς και όλα τα δημοτικά γυμναστήρια.

Ο Δήμος Χανίων με ανακοίνωση του απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τον δημοτικό κήπο λόγω του υψηλού κινδύνου πτώσης δέντρων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης. Παράλληλα καλούνται οι οδηγοί να μην παρκάρουν στις οδούς περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου και οι πεζοί να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους

Λόγω των καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για την Τετάρτη η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά.

Ηράκλειο: Κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ

Μεγάλες κατολισθήσεις, λόγω των βροχοπτώσεων, έχουν σημειωθεί στον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), που εκτείνονται σε αρκετά σημεία από την Αγία Πελαγία μέχρι και τη Σκεπαστή. Στο ύψος του Φόδελε έχει διακοπεί το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση το Ρέθυμνο και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με προσοχή και υπό την παρακολούθηση της Τροχαίας. «Γίνεται προσπάθεια σε αρκετά σημεία του ΒΟΑΚ να μην κλείσουν οι δρόμοι» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης. Σημαντικές κατολισθήσεις, πρανών και βράχων, καταγράφονται στις Σίσες, αλλά και στην Σκεπαστή, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης να επιχειρούν από νωρίς το πρωί.

https://youtu.be/UCl3AulFTRU

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Λεονταράκης, ανέφερε ότι «όποια μέσα διαθέτουμε ως Περιφέρεια, αλλά και των εργολάβων, αυτή την ώρα βρίσκονται στο ΒΟΑΚ. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον δρόμο ανοιχτό. Χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον δρόμο Ηρακλείου – Μοιρών, καθώς στο ύψος της Σταυρακιανής Καμάρας πριν το Σίβα, το βουνό «κατεβάζει» λάσπη.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, ιδιαίτερα στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων.

«Ήδη παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ενημερώνονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για τη βατότητα του οδικού δικτύου. Καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες «ιρλανδικές» διαβάσεις, που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται».

Αποκλεισμένο το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε

Αποκλεισμένο είναι από χθες το βράδυ το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε. Η Μονή βρίσκεται ανάμεσα στο Φόδελε και το χωριό Μάραθος, που συνδέονται με «Ιρλανδική γέφυρα», η οποία λόγω των νερών που κατεβάζει ο ποταμός «Παντομάντρης» έχει κλείσει και απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ηγούμενος της Μονής, π. Παντελεήμονας: «Τα νερά είναι τόσο ορμητικά που απαγορεύτηκε το πέρασμα και η γέφυρα έχει κλείσει με ταινίες. Από την πάνω μεριά της Μονής, που επίσης κάποιος μπορεί να μετακινηθεί, οι κατολισθήσεις έχουν κλείσει το δρόμο και έτσι είμαστε και από τις δύο πλευρές αποκλεισμένοι».

Στη Μονή εκτός από τον ηγούμενο, αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα, βρίσκεται ένας ακόμη μοναχός.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024