Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Τέσσερις οι νεκροί από τις συγκρούσεις - Δεκάδες τραυματίες

Βενεζουέλα: Τέσσερις οι νεκροί από τις συγκρούσεις – Δεκάδες τραυματίες

Βίαιες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία

Βίαιες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, η χώρα έχει κλείσει τα σύνορα με την Κολομβία για να μπλοκάρει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το βράδυ της Παρασκευής δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά του στρατού, ενώ σήμερα, σύμφωνα με αναφορές, έπεσαν νεκροί ακόμα δύο, όπως μεταδίδουν το BBC και η Washington Post.

Ανάμεσα στους νεκρούς κι ένα παιδί 14 ετών,σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν και μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι δύο θάνατοι είναι αποτέλεσμα της καταστολής των στρατιωτικών κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν. Και οι δύο σκοτώθηκαν από σφαίρες, ο ένας στο κεφάλι», δήλωσε ο Ολναρ Ορτίθ, ακτιβιστής της ΜΚΟ Foro Penal που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Καράκας.

Ο Μαδούρο διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κολομβία, από όπου γίνονται προσπάθειες για είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα.

«Αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την φασιστική κυβέρνηση της Κολομβίας, ο πρεσβευτής και οι πρόξενοι της οποίας έχουν 24 ώρες για να εγκαταλείψουν την Βενεζουέλα. Εξω, ολιγάρχες!», είπε απευθυνόμενος σε συγκέντρωση οπαδών του στο Καράκας.

Τελευταίο επεισόδιο η πυρπόληση φορτηγού που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

Το φορτηγό πυρπολήθηκε στα σύνορα της Κολομβίας με την Βενεζουέλα, όταν οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας επενέβησαν για να εμποδίσουν την πορεία της φάλαγγας, κατήγγειλε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Γκάμπι Αρεγιάνο.

«Οι άνθρωποι προστατεύουν το φορτίο του πρώτου φορτηγού και φροντίζουν για την ανθρωπιστική βοήθεια που ο (πρόεδρος Νικολάς) Μαδούρο, ο δικτάτορας, ζήτησε να καεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Αρεγιάνο, που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα Σανταντέρ ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις.

Αυξάνεται ο αριθμός των Βενεζουελάνων στρατιωτών που αυτομολούν

Εντωμεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των Βενεζουελάνων στρατιωτών που αυτομολούν και περνούν στην Κολομβία.  Δεκατρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Βενεζουέλας αυτομόλησαν και πέρασαν στην Κολομβία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας.

Ειδικότερα, ένδεκα στρατιωτικοί και δύο αστυνομικοί των δυνάμεων της Βενεζουέλας αυτομόλησαν διασχίζοντας τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία στην Κούκουτα. Τα σύνορα είναι κλειστά έπειτα από διαταγή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, για να εμποδισθεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα του, ανακοίνωσαν οι αρχές της Κολομβίας.

Σε ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης, η υπηρεσία μετανάστευσης της Βενεζουέλας διευκρινίζει ότι «οργανώνει συνομιλίες» με τους 13, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται ένας ταγματάρχης της μπολιβαριανής εθνικής ένοπλης δύναμης.

Νωρίτερα οι κολομβιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι τέσσερις Βενεζουελάνοι στρατιώτες αυτομόλησαν στην Κολομβία, διασχίζοντας δύο γέφυρες στα σύνορα, τα οποία έχουν κλείσει με εντολή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να αποτραπεί η εισαγωγή στη χώρα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024